HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας: ανακοίνωση για την κινητοποίηση στα “JUMBO” Πρέβεζας

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας: ανακοίνωση για την κινητοποίηση στα “JUMBO” Πρέβεζας

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας “Η Αναγέννηση”: Ανακοίνωση συμπαράστασης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα ενάντια στην απόπειρα κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ “JUMBO” ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συνάδελφοι,
Η διοίκηση του “Jumbo” διάλεξε για τον εαυτό της το ρόλο του “πρωτοπόρου” στην επίθεση στο ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας με την απόφαση για άνοιγμα όλες τις Κυριακές των καταστημάτων της εταιρίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Για την ανάπτυξή των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, την αύξηση της κερδοφορίας τους, δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, για ασφάλιση, για αξιοπρεπή μισθό. Αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, ακόμα και αν αυτό και αυτό σημαίνει δουλειά με εξαντλητικούς ρυθμούς, κάθε μέρα, όλη μέρα. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι αποδιοργανώνεται εντελώς η οικογενειακή ζωή των συναδέλφων εμποροϋπαλλήλων. Θέλουν να ξηλωθεί η Κυριακή σαν ημέρα αργίας, ξεκούρασης, χρόνου για τα παιδιά μας, για εμάς τους ίδιους, θέλουν να την κάνουν μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ένα βήμα παραπάνω στη ζωή λάστιχο που έχουν φτιάξει για εμάς.

Τέτοιες μεθοδεύσεις ακολουθούν και τα “Market In” και τα “Praktiker” πανελλαδικά, που εδώ και δύο χρόνια ανοίγουν τα καταστήματά τους τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς, αλλά και τα “Lidl”, που πιλοτικά άρχισαν να ανοίγουν κάποια από τα καταστήματά τους μια ώρα νωρίτερα. Δεν ξεχνάμε ότι τα “Lidl” και το “Market In” επιχείρησαν προηγούμενες χρονιές το άνοιγμα τους όλες τις Κυριακές του καλοκαιριού και στη Λευκάδα, αλλά η αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας τους σταμάτησε.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε Πρέβεζα και Κατερίνη από τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επίσης, καταδικάζει τη στάση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας που ενώ δεν έχει κάνει τίποτα όλα τα τελευταία χρόνια για να ενημερώσει, για να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους της περιοχής, βγάζει απόφαση για απεργία, την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση των εργαζομένων “για τα μάτια του κόσμου”, ώστε να λειτουργήσει σαν “πλυντήριο” για τις διαχρονικές τους ευθύνες. Παρόμοιο ρόλο ήθελε να παίξει και ο γνωστός συνδικαλιστής- εργατοπατέρας Δ.Καραγεωργόπουλος -διορισμένος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδ. Υπαλλήλων- που εμφανίστηκε την περασμένη Κυριακή στην απεργία- κινητοποίηση έξω απο το κατάστημα “Jumbo” της Πρεβεζας για να δώσει τα “αγωνιστικά” του διαπιστευτήρια και να βγάλει φωτογραφίες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Προηγουμενο αρθρο
Ένα ταξίδι στα γαλαζοπράσινα νερά της Ατόκου -video
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος – Αμβρακικός Βόνιτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.