HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης: ταξίδι στη Ζιμπάμπουε!

Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης: ταξίδι στη Ζιμπάμπουε!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ
«Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ!

Πριν από λίγο καιρό μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε μια χώρα της Ν. Αφρικής τη Ζιμπάμπουε.
Ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση – πρόσκληση για να γνωρίσουμε τη χώρα, αλλά και να παίξουμε μουσική για την ελληνική κοινότητα της χώρας αυτής.

Το ταξίδι μας είχε επιτυχία. Μείναμε τρεις εβδομάδες. Γνωρίσαμε αυτήν την όμορφη χώρα και τους ανθρώπους αρκετά.

Η ελληνική κοινότητα, ήταν η μεγάλη έκπληξη. Υπήρχαν πολλοί Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, ένα εξαιρετικό ελληνικό σχολείο με κορυφαίο όνομα και η ελληνική Εκκλησία που ήταν μεγαλοπρεπής και καλοφροντισμένη.

Την επομένη της άφιξής μας δώσαμε την πρώτη μας παράσταση στο ελληνικό Σχολείο σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα. Πήραν μέρος πάρα πολλά μουσικά σχήματα και ήταν το γεγονός της χρονιάς. Η ελληνική παρουσία εκ μέρους μας ήταν επιτυχής.

Τις επόμενες μέρες είχαμε την ευκαιρία να ψάλουμε στην Αγία Τριάδα στη Χαράρε (πρωτεύουσα της χώρας) και να τραγουδήσουμε κατόπιν για την ελληνική παροικία.

Μια κορυφαία στιγμή ήταν η συμμετοχή μας στην πανήγυρη της Αγίας Ευτέρπης, όπου υπήρξε εκπροσώπηση από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και παρευρέθη η ελληνική Πρεσβεία, η οποία στήριξε όλες μας τις εκδηλώσεις. Ακολούθησε πλούσια δεξίωση με ελληνική κουζίνα στην οποία είχαμε τη χαρά να πλαισιώσουμε μουσικά.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, διότι τόσο η ελληνική μουσική, όσο και η ψαλτική βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση. Η δε λευκαδίτικη παραδοσιακή μουσική άρεσε ιδιαίτερα.

Επιπλέον εμείς ως Λευκάδιοι και ως μέλη του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» είμαστε ευτυχείς διότι όλα αυτά τα πολιτιστικά αγαθά παρέχονται από το Σύλλογό μας!
Τετράφωνη μεικτή Χορωδία, Χορευτικό τμήμα, εκμάθηση οργάνων, Βυζαντινή Μουσική και επιπλέον: Αρχαία Ελληνική Μουσική!

Όλα αυτά τα πολιτιστικά αγαθά που διδάσκονται στο Σύλλογό μας, ελπίζουμε και πάλι να είναι στη διάθεση καθενός ενδιαφερομένου σύντομα.

Μετά τιμής: Χρ Γιάννης Φουρλάνος, Ελένη Φουρλάνου, Κωνσταντίνος Φουρλάνος.

Προηγουμενο αρθρο
ΠΙΝ: Νέα εποχή για τα 12 Κέντρα Υγείας των Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Κοινωνική αποστασιοποίηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.