HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας: Από τα εγκαίνια στη συνέχεια…

Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας: Από τα εγκαίνια στη συνέχεια…

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ενθουσιώδη συμμετοχή στην εκδήλωση εγκαινίων του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών, γονέων και όλων των συμπολιτών μας. Θεωρούμε την παρουσία σας όχι μόνον τιμή αλλά και ενθάρρυνση και ηθική στήριξη και αφορμή αφύπνισης για τις ανάγκες-πνευματικές και υψηλού πολιτισμού και ευγένειας που όλοι έχουμε-και το αίτημα μιας αναγέννησης, μεγάλη κουβέντα στην πράξη, αλλά επιτακτικό αίτημα ψυχικό και υπαρξιακό για όλους μας.

Η πρόσκληση στον τόπο μας, του Πέδρο Ολάγια, του Ισπανού φιλόλογου, ελληνιστή και συγγραφέα, αυτό ακριβώς το νόημα περιείχε. Να αφυπνίσει την χαμένη συλλογική μας αξιοπρέπεια και τη συναισθηματική μαζί με τη δια- νοητική έξαρση προς ό,τι συνιστά την ουσία του ωραίου και του ηθικού-προς ό,τι δηλαδή οι έχοντες επαγγελματική σχέση με τα κείμενα αναστρέφονται. Και που στη συνέχεια, μετατρέπουν-ή οφείλουν να μετατρέπουν –σε ποιότητα λόγου και πράξης και συνολικό κοινωνικό ήθος.

Από την πλευρά μας, ως Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας, και μετά την πειστική δική σας συνοδοιπορία, θα προσπαθήσουμε-και παρά τις εν γένει αντίξοες συνθήκες, μάλλον εις πείσμα τους- να προσφέρουμε ανταποδοτικά αυτό που φαίνεται ότι συνιστά επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας του τόπου μας. Και συνεργαζόμενοι με τους άλλους θεσμούς του τοπικού μας πολιτισμού, να προσφέρουμε μια συγχρονική συνέχεια στην πνευματική παράδοση, την οποία πεφωτισμένοι δάσκαλοι δημιούργησαν, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε αγαθό παιδείας για όλους.

Με τιμή

Εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας

Η Πρόεδρος

Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού

line1

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας ευχαριστεί θερμά το Πνευματικό Κέντρο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Λευκάδας για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση (συνδιοργάνωση) εγκαινίων του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον διακεκριμένο Ισπανό ελληνιστή, συγγραφέα και Πρεσβευτή του Ελληνισμού, Πέδρο Ολάγια.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί, επίσης, θερμά τους ευγενείς συμπολίτες μας κ. Μανώλη Θερμό και κ. Ρομίνα Θερμού και την κ. Ευαγγελία Τσερέ, γιατί με τόση προθυμία και ανώτερης ποιότητας κοινωνικότητα πρόσφεραν δείγμα της παραδοσιακής λευκαδίτικης φιλοξενίας.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας

Η Πρόεδρος

Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού

Προηγουμενο αρθρο
Ο Α.Σ. Τae KwonDo Λευκάδας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες TaeKwonDo I.T.F
Επομενο αρθρο
Χαμηλές πτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.