HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤέλος στο αυτοκόλλητο σήμα

Τέλος στο αυτοκόλλητο σήμα

Παρελθόν αποτελεί το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα νομιμότητας για τα τουριστικά καταλύματα με απόφαση της αν. υπουργού Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, έπειτα από νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού, «τραβά την πρίζα» στη διαδικασία πιστοποίησης των νόμιμων τουριστικών καταλυμάτων, καταργώντας, στην ουσία, την εφαρμοστική υπουργική απόφαση υπ’ αριθ. 27283/29−12−14 Υ.Α., ΦΕΚ Β΄ 3684, της προκατόχου της στο υπουργείο Τουρισμού, κ. Ο. Κεφαλογιάννη.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση θεσμικής βαρύτητας του υπουργείου, όσον αφορά στον τομέα του τουρισμού και όπως όλα δείχνουν, έχει προκληθεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους κατόχους νόμιμων επιχειρήσεων, καθώς η καταργηθείσα ρύθμιση, ήταν ένα μικρό βήμα για τον περιορισμό της «μάστιγας» των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία απορροφούν σχεδόν το 50% του συνολικού ετήσιου τζίρου και τα έσοδά τους, αποτελούν φοροδιαφυγόντα κέρδη για τους ιδιοκτήτες.

Πηγή: enimerosi.com

Προηγουμενο αρθρο
Ως Πότε; - Της Μαριάνθης Βουκελάτου
Επομενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στην πανιόνια κινητοποίηση για την Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.