HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤέσσερις ελληνικές παραλίες -μία στη Λευκάδα- στις 100 καλύτερες του κόσμου

Τέσσερις ελληνικές παραλίες -μία στη Λευκάδα- στις 100 καλύτερες του κόσμου

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις παραλίες από την “μικρή” Ελλάδα βρίσκονται μέσα στις 100 καλύτερες του κόσμου, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό site, Tripadvisor. Μάλιστα η μία από αυτές που βρίσκεται στην Κρήτη, η παραλία της Ελαφονήσου, συγκαταλέγεται στις 20 καλύτερες του κόσμου.

Οι υπόλοιπες τρεις που κέρδισαν μία θέση στις 100 καλύτερες είναι όλες στα Επτάνησα και πρόκειται για παραλίες που… κόβουν την ανάσα. Συγκεκριμένα, είναι οι Εγκρεμνοί στην Λευκάδα, ο Μύρτος στην Κεφαλλονιά και το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα έδειξε ότι το 93,2% των ελληνικών παραλιών (82,6% στην ΕΕ) και το 99,2% (94,7% στην ΕΕ), πληροί τις απαιτήσεις προκειμένου να χαρακτηριστεί “εξαιρετικής ποιότητας”, ως προς την ποιότητα των νερών για μπάνιο.

Συνολικά στη χώρα μας ελέγχθηκαν 2.162 παραλίες.

a
Η παραλία των Εγκρεμνών
Myrtos_
Η παραλία του Μύρτου
Nauagio
Η παραλία του Ναυαγίου

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ…

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου πως η δίδυμη παραλία Σίμου και Σαρακίνικου στην Ελαφόνησο – περιοχή Natura – έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με άλλα 109 ακίνητα του Δημοσίου ανά τη χώρα και ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες – προς πώληση σε ιδιώτες με το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το χρονικό διάστημα των 50 ετών.

Elafonisos

ΠΗΓΉ: www.nooz.gr

Σχετικά άρθρα: Παραλία Εγκρεμνοί Λευκάδας: Εκεί που ο Θεός κάθισε να ξεκουραστεί

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Μήνυμα του Σπύρου Μαργέλη για το αποτέλεσμα των εκλογών

2 Σχόλια

  1. Ειρήνη
    2 Ιουνίου 2014 at 19:10 — Απάντηση

    “Μάλιστα η μία από αυτές που βρίσκεται στην Κρήτη, η παραλία της Ελαφονήσου, συγκαταλέγεται στις 20 καλύτερες του κόσμου”.
    Οι συντάκτες του Nooz μάλλον τα έχουν μπερδέψει. Η παραλία Ελαφόνησος βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Η παραλία που βρίσκεται στην Κρήτη ονομάζεται Ελαφονήσι. Τωρα ποια είναι άραγε και αυτή είναι που βρίσκεται στη λίστα των 20…ποιος ξέρει!

    • Βιολέττα Σάντα
      2 Ιουνίου 2014 at 19:56 — Απάντηση

      Το Ελαφονήσι -της Κρήτης- λέγεται και Ελαφόνησος. Το ένα είναι δημοτική και το άλλο καθαρεύουσα, αν δεν κάνω λάθος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.