HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Άνοιξη

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Άνοιξη

Η λευκαδίτικη φύση άρχισε ήδη να σκορπίζει χρώματα και αρώματα. Το κάλεσμα της είναι επιτακτικό, το φως, ο ήλιος, τα χρώματα… Ακόμα κι ο πιο νωθρός δεν μπορεί παρά να αφυπνιστεί.

Η Άνοιξη είναι η πιο κατάλληλη εποχή να περιηγηθεί κάποιος στο νησί της Λευκάδας. Η αναγέννηση της φύσης που συντελείται κάνει το νησί μας μοναδικό. Το χαλί της λευκαδίτικης γης άρχισε να στρώνεται, χαρίζοντάς μας από τώρα και πέρα μια απίστευτη ποικιλία από αγριολούλουδα. Που αλλού θα συναντήσεις άγριες ορχιδέες δίπλα στον επαρχιακό δρόμο;

Εδω και πολλά χρόνια κάθε τέτοια εποχή κάνω μικρές εξορμήσεις στις έξοχες του νησιού. Τα μέρη είναι γνώριμα πλέον, τα μάτια εξασκημένα που μπορώ να αναγνωρίσω μια ορχιδέα -τόσα δα μικρούλα- ακόμα και μέσα από το αυτοκίνητο.

Σήμερα έκανα την ίδια διαδρομή που είχα κάνει και πέρυσι συμπωματικά ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα. Η σοδειά μου: αυτοφυείς ορχιδέες, ανεμώνες, ίριδες και βεβαίως τα ταπεινά ασπρολούλουδα που στρώνουν τα χωράφια με τα πρώτα λουλουδάτα χαλιά.

Λυπάμαι μόνο που οι φωτογραφίες μου αδικούν την τόση ομορφιά.

Προηγουμενο αρθρο
Ο χρόνος φίλος, ο χρόνος εχθρός - Της Δέσποινας Καλέζου
Επομενο αρθρο
Ηλιοβασίλεμα στη Λευκάδα [Φώτο-βίντεο]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.