HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤακιανός: «Η παρουσία στο φάιναλ φορ αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών»

Τακιανός: «Η παρουσία στο φάιναλ φορ αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών»

Τακιανός: «Η παρουσία στο φάιναλ φορ αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών»

Η αυλαία της κανονικής αγωνιστικής περιόδου της Α2 ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο και η Δόξα Λευκάδας δίνει ένα κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με το Ψυχικό. Με νίκη η ομάδα του Φώτη Τακιανού συμμετέχει στη φάση των πλέι οφ, που θα ξεκινήσουν από την προσεχή Τετάρτη. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι τα μέλη της Δόξας βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να πετύχουν μια σημαντική επιτυχία, δηλαδή, να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α1.

«Στην αναμέτρηση με το Ψυχικό θα προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τις προσπάθειες που καταβάλλαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου» ανέφερε ο τεχνικός Φώτης Τακιανός, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Θ’ αποτελέσει μια σπουδαία επιτυχία για το σύλλογο η συμμετοχή στη φάση των πλέι οφ και βέβαια, η διεκδίκηση της προνομιούχας θέσης που οδηγεί στην Α1. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε ότι διεξήχθη φέτος ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν σύλλογοι με ιστορία, παράδοση αλλά και οικονομικό υπόβαθρο, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσε αυτό σωματείων της Α1!»

– Τι θα σημαίνει η παρουσία της Δόξας στη φάση των πλέι οφ;

«Κατ’ αρχάς, η Δόξα εκπροσωπεί στην Α2 τη Δυτική Ελλάδα και σίγουρα, η αποστολή της δεν είναι εύκολη. Κάθε 15 ημέρες, άλλωστε, υποχρεωνόμαστε να ταξιδεύουμε χιλιόμετρα μακριά, γεγονός που έχει φέρει την κόπωση στα μέλη της ομάδας».

– Όπως βέβαια και η υπερπροσπάθεια, αφενός να «κλειδώσουν» έγκαιρα μια θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος και αφετέρου, να κάνουν την υπέρβαση…

«Είναι μια αλήθεια. Οι παίκτες πραγματοποίησαν μια υπερπροσπάθεια, υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να πλασαριστούν όσο το δυνατό ψηλότερα. Αλλά έπρεπε να κατακτήσουμε οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Η κόπωση αφενός, από τα ταξίδια και αφετέρου, από την προσπάθεια αποτέλεσε τροχοπέδη για μας».

– Άρα, τι σημαίνει η συμμετοχή της Δόξας στην τελική φάση;

«Αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποτελεί μια επιβράβευση για τους παίκτες. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η Λευκάδα παράγει έργο, στηρίζεται σε στερεές βάσεις και έχει δημιουργήσει «ειδικό βάρος» και δυναμική στο χώρο του μπάσκετ. Έχει παρελθόν, παρόν και σίγουρα και μέλλον. Και μάλιστα εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στον ελληνικό αθλητισμό».

– Υπάρχει πίεση στην ομάδα ενόψει και της αυριανής αναμέτρησης;

«Οι παίκτες έχουν συνηθίσει ν’ αγωνίζονται υπό πίεση, κάτι που συμβαίνει από την έναρξη της σεζόν. Συνεπώς, στόχος τους είναι να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό στο ματς με το Ψυχικό. Γνωρίζω τις αγωνιστικές δυνατότητες που διαθέτουν και είμαι πεπεισμένος ότι θα πιάσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Θεωρώ ότι και οι φίλαθλοι θα μας βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια και θα βρεθούν δίπλα μας. Τους χρειαζόμαστε και να είναι βέβαιοι ότι θα τους ευχαριστήσουμε με την κατάκτηση της νίκης και την παρουσία στα πλέι οφ».

Προηγουμενο αρθρο
Προεγγραφή στο Δωρεάν Σεμινάριο Διαδικτυακής Παρουσίας
Επομενο αρθρο
Είναι πολύ ακριβά τα μαθήματα δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.