HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤαξιτζήδες μιας άλλης εποχής

Ταξιτζήδες μιας άλλης εποχής

Ταξιτζήδες μιας άλλης εποχής.

Με αυτοκίνητα…εποχής. Παλιά αμερικάνικα, διαλυμένα από τους χωματόδρομους, χωρίς ανταλλακτικά που επισκευάζονταν με πατέντες. Τότε που το ταξίδι ήταν περιπέτεια. Οι οδηγοί ήταν και μηχανικοί. Αλλοίμονό τους αν δεν ήξεραν να επισκευάσουν το αυτοκίνητό τους αν έμεναν στον δρόμο. Σήμερα καλούμε την οδική βοήθεια.
Τα αυτοκίνητα είναι της εποχής του 1930. Η φωτογραφία γύρω στο 1950.

Από αριστερά Λάζαρης Γιώργος (Γιωργουλάς)(από το 1960 στην Πρέβεζα), Αποστόλης Κρητικός, Τάκης Ροντογιάννης (χωρίς βεβαιότητα), Πέτρος Θεριανός

Ο πατέρας μου είχε από τότε πιο σύγχρονο αυτοκίνητο, κλειστό χωρίς μουσαμά, επτά θέσεων, και είχε ξεκινήσει πρώτος μετά την κατοχή το δρομολόγιο Λευκάδα – Αθήνα, πριν ξεκινήσει το ΚΤΕΛ. Διάρκεια ταξιδιού γύρω στις 10 ώρες. Εισιτήριο μία χρυσή λίρα. Ήταν σπουδαίος μηχανικός.

Οι γενικές επισκευές κινητήρα, αναρτήσεων, φρένων κλπ ήταν συχνές και τις έκανε μόνος του. Βοηθώντας τον στην παιδική και εφηβική ηλικία έγινα και εγώ (θα το παινευτώ) μαστοράκι.

Σπύρος Κρητικός

Προηγουμενο αρθρο
Καλό ταξίδι Γιαννούλα
Επομενο αρθρο
Ο κορωνοϊός και ο Θουκυδίδης - της Δέσποινας Καλέζου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.