HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα κούλουμα στην Νικιάνα και στην Καρυά

Τα κούλουμα στην Νικιάνα και στην Καρυά

Για τρίτη συνεχή χρονιά απ’ όσο θυμάμαι γιορτάζουμε τα κούλουμα σε κλειστό χώρο λόγω του άστατου καιρού. Από τη μικρή βόλτα που κάναμε σήμερα τόσο στη Νικάνα όσο και στην Καρυά, διαπιστώσαμε πως ο κλειστός χώρος καθόλου δεν επηρέασε το τελετουργικό της ημέρας. Το κέφι και ο χορός καλά κρατούσαν, ίσως σε συνέχεια της χτεσινής αποκριάς.

Τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα είχαν τον πρώτο λόγο και ο κόσμος τα τίμησε δεόντως.

Στη Νικιάνα ο Σύλλογος Επαγγελματιών που διοργανώνει τα κούλουμα τα τελευταία χρόνια, έδωσε το παρόν στο λιμάνι, στην ταβέρνα του Πανταζή από το φόβο της βροχής. Η παραδοσιακή φασολάδα μαγειρεμένη στη φωτιά ήταν εκπληκτική. Ο κόσμος έφαγε στο σκεπαστό μέρος του χώρου, αλλά βρήκε την ευκαιρία και για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Οι προσπάθειες για το πέταγμα του χαρταετού ήταν αρκετές. Άλλες επιτυχημένες και άλλες όχι. Και βεβαίως ο χορός δεν χρειάστηκε πολύ για να στηθεί.

Στην Καρυά τα κούλουμα πραγματοποιήθηκαν στην μεγάλη αίθουσα του πρώην Δημαρχείου. Πήγαμε στην Καρυά μετά τη Νικιάνα και τους βρήκαμε όλους στο χορό. Υπήρχε ζωντανή ορχήστρα και η αίθουσα ήταν γεμάτη. Πλούσια κι εκεί τα νηστίσιμα με πρώτο πιάτο τα λαθύρια της Καρυάς.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του Θανάση Κατωπόδη. Είναι πολύ καλύτερες από τις δικές μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή Σαρακοστή.

Προηγουμενο αρθρο
Πολλούς επισκέπτες συγκέντρωσε η Λευκάδα το τριήμερο
Επομενο αρθρο
Ο Αντιδήμαρχος, Κ. Σέρβος, για τις παρεμβάσεις στον Άγιο Νικήτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.