HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΤα μασκαρέματα του μικρού Αντρίκου

Τα μασκαρέματα του μικρού Αντρίκου

Ο Ανδρέας γεννήθηκε το 1979. Ήταν ένα πανέμορφο μικρό αγοράκι με ξανθές μκουκλίτσες και γαλανά ματάκια. Από ενός έτους η μανούλα του κάθε αποκριές τον έντυνε μάσκαρα. Η πρώτη του προτίμηση ήταν να ντυθεί Ινδιάνος!

DSCN5920DSCN5922DSCN5924

Στη δεκαετία του ΄80 έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται οι βιομηχανοποιημένες αποκριάτικες φορεσιές του εμπορίου. Τα περισσότερα παιδάκια αποφασίζουν τι θα ντυθούν από τη γκάμα των έτοιμων στολών που πουλούν τα καταστήματα. Τα αποκριάτικα παιδικά πάρτυ γίνονται ακόμα στα σπίτια. Οι μητέρες συμβάλουν όχι μόνο στις ετοιμασίες, αλλά και στην ψυχαγωγία τέτοιων εκδηλώσεων.

23

Ο Αντρίκος ντυμένος Ινδιάνος, πιερότος, κλόουν, πειρατής, Μεξικάνος, σούπερμαν, Ροκ σταρ, ίδια με χιλιάδες άλλα παιδάκια εκείνης της εποχής αλλά και σημερινά. Στιγμές όμως ξεχωριστές και μοναδικές για κάθε γονιό που βλέπει το βλασταράκι του να μεγαλώνει.

DSCN59271

Οι φωτογραφίες είναι όλες τοποθετημένες πάνω σε ξύλινο πίνακα. Κοσμούσαν το δωμάτιο του μικρού για πολλά χρόνια. Σήμερα ο Αντρέας στα τριάντα εφτά του χρόνια, όταν έρχεται στο πατρικό σπίτι, κοιτά τις φωτογραφίες φευγαλέα και ίσως «επικριτικά». Για τη μανούλα του όμως αποτελούν κειμήλια και γλυκές αναμνήσεις.

Προηγουμενο αρθρο
Αποτελέσματα κλήρωσης λαχειοφόρου αγοράς αποκριάτικου χορού Νέας Χορωδίας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Παιχνίδια και… Παιγνίδια – Τα Ξυλάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.