HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα μπαστούνια μας….

Τα μπαστούνια μας….

Τα μπαστούνια μας…..Αν και ημιτελή!

Οι φωτογραφίες καθώς και η… πατρότητα του τίτλου, ανήκουν στο Διευθυντή της Μαρίνας Λευκάδας κ. Δαλλό. Στις εκπληκτικές φωτογραφίες εικονίζονται οι ύφαλοι (μπαστούνια) που δημιουργήθηκαν μέσα στη θάλασσα, πέριξ του Φάρου στο Κάστρο. Σκοπό έχουν να συγκρατούν και να εμποδίζουν τη συγκέντρωση της άμμου στην αμμόγλωσσα.

11

Επειδή έτυχε να παρακολουθήσουμε την κατασκευή τους, θα σας την παρουσιάσουμε παρακάτω με απλά λόγια.

Στην αρχή δημιούργησαν στη θάλασσα ένα μεγάλο «αυλάκι» μέσα στο οποίο τοποθέτησαν τεράστια σακιά με ένα υλικό αποτελούμενο από άμμο και τσιμέντο. Αυτό μόλις τοποθετήθηκε, έγινε συμπαγές σαν μπετό και αποτέλεσε τη βάση.

IMG_3141

Πάνω σ’ αυτό τοποθετηθήκαν μεγάλες πέτρες. Έτσι σχηματιστήκαν οι υποθαλάσσιοι βραχίονες που είδαμε στις φωτογραφίες.

12

Να συνεχίσουμε με αυτό που και ο κ. Δαλλός σκωπτικά αναφέρει: «απορώ πως δεν βλέπετε τις σημαδούρες; είναι οι καινούργιες virtual reality τεχνολογίας….»

10

Πράγματι μέχρι τουλάχιστον πριν μια εβδομάδα, όπως μας ανέφερε και φίλος  (χειμερινός κολυμβητής), δεν είχαν τοποθετηθεί σημαδούρες στα όρια των μπαστουνιών. Δεν ξέρουμε στο μεταξύ τι έγινε. Αλλά αν εξακολουθούν να μένουν έτσι, είναι πολύ επικίνδυνα για τα μικρά σκάφη.

Προηγουμενο αρθρο
Κι άλλη διακοπή νερού… Σε Απόλπαινα και Τσουκαλάδες
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση σε διάλογο από τον «Φηγός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.