HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤα παιδιά της Λευκάδας και της Ιθάκης συνομίλησαν στη γλώσσα της Μουσικής

Τα παιδιά της Λευκάδας και της Ιθάκης συνομίλησαν στη γλώσσα της Μουσικής

Ήταν μια εκπληκτική φθινοπωρινή βραδιά, που θύμιζε κάτι από καλοκαίρι!
Ο καιρός, θαυμάσιος!
Ο χώρος, ο φιλόξενος κήπος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας, υπέροχος!
Η ατμόσφαιρα, πανηγυρική!
Το μελωδικό μας ταξίδι, ονειρικό!
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας παιδιών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας και της Φιλαρμονικής Ιθάκης, εξαιρετικό!
Η πρόσκληση του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου έδωσε την αφορμή!

Έτσι, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 οι μικροί και οι μεγάλοι που κατέκλυσαν τον κήπο της Βιβλιοθήκης απόλαυσαν την κοινή συναυλία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Ιθάκης, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Κυριακίδη και της Μπαντίνας του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, υπό τη διεύθυνση του κ. Έκτορα Μερκούρη και φιλοδώρησαν αφειδώλευτα και επάξια το χειροκρότημά τους στα παιδιά μας.

Νωρίτερα, τα δύο μουσικά σύνολα έκαναν αισθητή την παρουσία τους, παρελαύνοντας ενωμένα στην Αγορά και τους δρόμους της Λευκάδας. Κατά την εκδήλωση, παρουσίασαν πρώτα ξεχωριστά προγράμματα και συνέπραξαν στο τρίτο και τελευταίο μέρος, αποδίδοντας δέκα ενθουσιώδη μουσικά κομμάτια, σε μια αξιοζήλευτη συνομιλία στη γλώσσα της Μουσικής.

10

Η συναυλία αυτή ήταν το δεύτερο μέρος μιας συνεργασίας που ξεκίνησε το περσινό φθινόπωρο, με κοινή εμφάνιση των δύο συνόλων στην Ιθάκη, πάλι με τη στήριξη της κοινής πνευματικής τους Μητέρας, της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος κ α ι Ιθάκης. Αυτή τη φορά, τα παιδιά της Ιθάκης διανυκτέρευσαν στις Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας, κοντά στο μοναστήρι της Φανερωμένης. Προσκύνησαν στο μοναστήρι της Κυράς και πολιούχου μας, Παναγίας της Φανερωμένης. Λειτουργήθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό το πρωί της Κυριακής. Παρακάθισαν σε κοινό δείπνο με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου το βράδυ του Σαββάτου στο Κέντρο Νεότητας της ενορίας Παναγίας των Ξένων και φιλοξενήθηκαν στο Αρχονταρίκι του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Κυρίως όμως συναναστράφηκαν τους συνομηλίκους τους από τη Λευκάδα. Ξεναγήθηκαν απ’ αυτούς στις ομορφιές της πόλης μας. Μοιράστηκαν τη χαρά της συνεργασίας και επιβεβαίωσαν ένα δυνατό σύνδεσμο φιλίας.

Για την τοπική μας Εκκλησία, πρώτη αφορμή χαράς ήταν το γεγονός της συνεργασίας των πνευματικών της παιδιών από τα δύο μεγάλα νησιά της και δεύτερη το ότι μέσα σε ένα κλίμα τόσο πανηγυρικό, σαν αυτό που η μοναδική αυτή συναυλία δημιούργησε, εισέρχεται στο νέο κατηχητικό έτος που αυτό το Σαββατοκύριακο ανατέλλει με την έναρξη των Ενοριακών Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών.

33

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος συνεχάρη τα παιδιά και τους δασκάλους τους και τα ευχαρίστησε για τους κόπους και το ζήλο τους για την καλλιέργεια τόσο των ιδίων, όσο και της κοινωνίας μας μέσα από τη μουσική παιδεία. Ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους ιδίως τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Ιθάκης κ. Τηλέμαχο Βλασόπουλο, το μαέστρο της Μπάντας κ. Γεώργιο Κυριακίδη, το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας κ. Άγγελο Βλάχο και το μαέστρο της Μπαντίνας κ. Έκτορα Μερκούρη, καθώς και για τη βοήθειά τους την Προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας κ. Μαρία Ρούσσου, τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ «Η Ελπίδα» κ. Κων/νο Μανωλίτση και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Με την όλη εκδήλωση τα παιδιά μας απέδειξαν πόσο εύκολα ανοίγουν οι καρδιές και τα μυαλά με τη δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όταν χτίζεται στις στέρεες βάσεις της αγάπης και της ενότητας. Απέδειξε όμως και η τοπική μας Εκκλησία πως γνωρίζει να αγκαλιάζει την πολιτισμική δημιουργία, χτίζοντας παράλληλα σε κάθε ευκαιρία ένα δυνατό «Πολιτισμό της Ψυχής».

Λευκάδα, 5 Οκτωβρίου 2015
(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015
Επομενο αρθρο
Η Λαϊκή Κάλλας Και Ο Τενόρος Καζαντζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.