HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤα προβλήματα στα Σχολεία της Βασιλικής

Τα προβλήματα στα Σχολεία της Βασιλικής

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ:
6 Θέσιου ΔΗΜΟΤIKOY ΣΧΟΛΕΙΟY ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/5/2017, η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων όλων των σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που βρίσκονται στην Βασιλική: Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου-Λυκείου, με τον κ. Δρακονταειδή Κώστα Δήμαρχο Λευκάδας και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Κούρτη Φίλιππο, παρουσία της Ένωσης Γονέων Λευκάδας και κατατέθηκαν τα σχετικά έγγραφα και φωτογραφικό υλικό (αρ. πρωτοκ. 10477/25-5-17 και 10481/24-5-17 αντίστοιχα).

Τα θέματά μας ήταν:

Νηπιαγωγείο Βασιλικής:
• Η ανανέωση του πιστοποιητικού παθητικής πυροπροστασίας που εκκρεμεί.
• Ο προαύλιος χώρος στον οποίο δεν υπάρχουν παγκάκια, δέντρα, παιχνίδια αυλής, στέγαστρο και με το εγκατεστημένο αυτόματο πότισμα που δεν λειτουργεί αντικρίζει κανείς ένα αφιλόξενο, ξερό τοπίο.
Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής:
• Περίφραξη (μάντρα): Το τοιχίο της μάντρας του σχολείου έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τον σεισμό του Νοεμβρίου 2015 και χρήζει άμεσης αντικατάστασης καθώς αποτελεί κίνδυνο για μαθητές και διερχόμενους. Πρόσθετα ο χώρος μπροστά από την καγκελόπορτα που υπήρχαν τα ΑΤΜ τραπεζών πρέπει να συμπεριληφθεί στον προαύλιο χώρο και με ανάλογη διαμόρφωση, οι μαθητές να μπορούν με ασφάλεια να μετακινούνται προς και από το σχολείο.
• Ασφαλτόστρωση Προαύλιου Χώρου: Οι ρωγμές και καμπυλώσεις που υπάρχουν και επιδεινώθηκαν ραγδαία λόγω του σεισμού, προσθέτουν άλλο ένα σημείο επικινδυνότητας. Η αποστράγγιση των νερών της βροχής (όμβρια) νοσεί, με αποτέλεσμα να νερά να λιμνάζουν.
• Στέγη : Η στέγη του σχολείου έχει εκτεταμένη ζημιά με αποτέλεσμα να στάζει νερό στις αίθουσες του πάνω ορόφου.
• Τουαλέτες: Θέματα υγιεινής, ο μη σωστός εξαερισμός, το ένα και μοναδικό παράθυρο των τεσσάρων τουαλετών, η δυσκολία ανοίγματος των πορτών-εισόδων στον πολύ μικρό χώρο κ.τ.λ. επίσης καθιστούν αναγκαία την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

Γυμνάσιο-Λύκειο Βασιλικής:

• Κτίριο Γυμνασίου: Το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 2015. Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο τα παιδιά μας συνεχίζουν να παρακολουθούν τα βασικά μαθήματά τους στα containers που ήρθαν ως προσωρινή χρήση αιθουσών και τα δευτερεύοντα σε χώρους ακατάλληλους (σκάλες, διαδρόμους κ.τ.λ.)
• Προαύλιος χώρος: Η διάβρωση της επιφάνειας της ασφάλτου μετά τον σεισμό αλλά και ο ελάχιστος χώρος που απέμεινε αφού σε αυτόν τοποθετήθηκαν τα containers, αναγκάζει τους μαθητές να βρίσκονται σε μια «λίμνη» για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της σχολικής χρονιάς.
• Περίφραξη (Μάντρα): Μετά τον σεισμό το μεγαλύτερο μέρος της έχει καταρρεύσει και είναι επικίνδυνο για τους μαθητές , τους καθηγητές αλλά και τους διερχόμενους.

Οι αρμόδιοι απάντησαν για τα θέματα :

Του Νηπιαγωγείου: θα μεριμνήσουν για την πυροπροστασία αφού ενημερωθούν εγγράφως από την πυροσβεστική υπηρεσία για τα απαραίτητα. Όσο για τον αύλιο χώρο, θα γίνει και εκεί μια προσπάθεια για δεντροφύτευση.
Του Δημοτικού Σχολείου, στις 21 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της στέγης μιας και οι προαπαιτούμενες διαδικασίες έχουν αποπερατωθεί. Θα μεριμνήσουν επίσης στο να κατασκευαστεί μία πρόσθετη τουαλέτα σύμφωνα με υπόδειξη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου που επισκέφτηκαν το σχολείο.
Του Γυμνασίου, το μείζον κτιριακό θέμα ανατέθηκε στην Περιφέρεια στην οποία στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας χρηματοδότηση για τα σεισμόπληκτα σχολεία.
Επιπλέον η περίφραξη και η ασφαλτόστρωση της αυλής του Δημοτικού όπως και του Γυμνασίου-Λυκείου είναι στην διάθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Προκειμένου να ενημερωθούμε προγραμματίστηκε συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη την Τρίτη 30/5/17 και ώρα 10:00.
Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση ως προς εσάς.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Προηγουμενο αρθρο
Συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στο συνέδριο: «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας»
Επομενο αρθρο
Συλλήψεις στη Λευκάδα για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.