HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤα σύμβολα στο χρόνο – εκδήλωση για την Κόκκινη Εκκλησία

Τα σύμβολα στο χρόνο – εκδήλωση για την Κόκκινη Εκκλησία

«Κι αν εξεράθει το κλαρί, πάντα χλωρή ειν’ η ρίζα…»,

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και στα πλαίσια της προσπάθειας για την αναστήλωση της Κόκκινης Εκκλησιάς, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νυδριού, υπό την αιγίδα της Μονής φανερωμένης, πραγματοποίησαν το Σάββατο το απόγευμα εκδήλωση με τίτλο: «Κι αν εξεράθει το κλαρί, πάντα χλωρή ειν’ η ρίζα…», τα σύμβολα στο χρόνο, στο ξενοδοχείο Ionian Blue.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης Πατέρας Νικηφόρος. Προβλήθηκε βίντεο αφιέρωμα στην Κόκκινη Εκκλησιά. Η κ. Μαριγώ Φίλιππα-Αποστόλου ήταν η ομιλήτρια της εκδήλωσης με θέμα: «Η Κόκκινη Εκκλησιά: επικίνδυνες διαδρομές στο χρόνο και δράσεις για τη προστασία της».

Θρησκευτικούς ύμνους και τραγούδια παρουσίασε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού «Αγερμός. Απαγγελίες και δραματοποιημένα άσματα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη απήγγειλαν μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Νυδριού. Το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδριού «Αλέξανδρος».

Προηγουμενο αρθρο
Ξεπουλάμε με την ειρήνη ό,τι κερδίσαμε με τον πόλεμο και με ποια ανταλλάγματα;
Επομενο αρθρο
Περιοδείες «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.