HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα τραπεζοκαθίσματα φεύγουν, τα αυτοκίνητα έρχονται

Τα τραπεζοκαθίσματα φεύγουν, τα αυτοκίνητα έρχονται

Άρχισαν να μαζεύονται τα τραπεζοκαθίσματα από την πολύπαθη οδό Άγγελου Σικελιανού. Τι το θέλετε όμως, ο χώρος που αδειάζει, γεμίζει αμέσως με αυτοκίνητα. Είναι πράγματι εκπληκτικό με τι ταχύτητα εναλλάσσεται η μια «δραστηριότητα» με την άλλη. Λίγα καταστήματα μέχρι στιγμής έχουν αδειάσει το πεζοδρόμιο. Ακόμα όμως και οι μικρές αδειές που δημιουργούνται, γίνονται αμέσως πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Όπως όλα δείχνουν, ετοιμαζόμαστε να συνεχίσουμε τη γνωστή και από χρόνια καθιερωμένη κατάσταση. Τρεις μήνες το χρόνο το πεζοδρόμιο της Άγγελου Σικελιανού να είναι κατειλημμένο από τραπεζοκαθισματα και τους υπόλοιπους από αυτοκίνητα.

IMG_3262

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή. Η είσοδος της πόλης μετατρέπεται σ’ ένα απέραντο πάρκινγκ, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Πέραν όμως της αισθητικής, αυτό που γίνεται είναι και βαρβαρότητα. Για ολόκληρο το χρόνο οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν δίπλα στο κανάλι.

Τον αποκλεισμό των πεζών από το πεζοδρόμιο τους καλοκαιρινούς μήνες -που είναι και το μικρότερο διάστημα- όλοι σχεδόν, λίγο – πολύ, τον έχουμε αποδεχτεί. Υπάρχουν επιχειρήσεις, εργάζεται κόσμος, γίνεται μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Τον υπόλοιπο χρόνο όμως, που από αδιαφορία, αδυναμία και βλακεία των υπευθύνων, μετατρέπεται το πεζοδρόμιο σε πάρκινγκ, από όποια σκοπιά να το δεις, δεν στέκει.

Οι υπεύθυνοι για τη σωστή χρήση της περιοχής, Δήμος, Λιμενικό, Αστυνομία, με τη στάση τους, επιβραβεύουν την παρανομία. Ο δρόμος έχει πεζοδρόμιο. Τα πεζοδρομία σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο είναι για τους πεζούς.

IMG_3264

Κάνουν όμως οι αρμόδιοι και κάτι χειρότερο. Λένε μπράβο σε όσους έρχονται με το αυτοκίνητο τους μέχρι την είσοδο της εφορίας. Λένε μπράβο σε όσους πίνουν το καφεδάκι τους έχοντας στα δυο μέτρα την κούρσα τους. Εκ του αποτελέσματος όλοι οι συνεπείς πολίτες που προσέχουν που αφήνουν το αυτοκίνητό τους, αισθάνονται για μια ακόμα φορά, βλάκες και ηλίθιοι.

Η βαρβαρότητα που ανέφερα παραπάνω, έγκειται ακριβώς στη σημειολογία της αδιαφορίας. Η επιλογή των υπευθύνων στην μη τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, και των στοιχειωδών κανόνων μιας πολιτισμένης κοινωνικής συμπεριφοράς, είναι ενδεικτική του τρόπου που αντιμετωπίζουν τον απλό και συνεπή πολίτη. Επιλέγουν να αδιαφορούν και να χαϊδεύουν τους παραβάτες. Κι αυτό είναι μια πτυχή από τις χιλιάδες παρόμοιες, που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην καθημερινή του ζωή και στην επαφή του με το κράτος.

Οι καινούργιοι δημοτικοί άρχοντες, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες, δεν δείχνουν διάθεση, να αλλάξουν τίποτα από τις «παλιές, καλές» μας συνήθειες!!

Προηγουμενο αρθρο
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Νοσ. Πρέβεζας!
Επομενο αρθρο
Πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.