HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤα Φακοειδή Νέφη της Λευκάδας – τα UFO του ουρανού και της παραπληροφόρησης!

Τα Φακοειδή Νέφη της Λευκάδας – τα UFO του ουρανού και της παραπληροφόρησης!

Χτες, Πέμπτη το πρωί, πραγματοποιήσαμε την καθημερινή μας περιήγηση στο Google προς αναζήτηση θεμάτων που αφορούν τη Λευκάδα. Σε τέσσερις ιστοσελίδες -οι δυο από τις οποίες έχουν  την  μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα Πανελλαδικά-  γινόταν αναφορά για τα παράξενα σύννεφα στον ουρανό της Λευκάδας. Σε όλες το φαινόμενο συσχετίζονταν με την επερχόμενη κακοκαιρία:
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1118590/pro-ton-pylon-o-ianos-entyposiakes-eikones-apo-tin-leykada

https://www.reader.gr/news/viral/338756/mesogeiakos-kyklonas-ianos-i-stigmi-poy-exogiino-synnefo-katapinei-ti-leykada

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/09/17/enas-paraxenos-schimatismos-synnefa-sti-leykada-pics/

https://www.evima.gr/koinonia/o-ianos-katafthanei-sti-chora-entyposiakes-eikones-apo-tin-lefkada/

Μας παραξένεψε η επιμονή όλων να αναφέρουν για «τον ουρανό της Λευκάδας» όταν φαινόταν καθαρά ότι  πρόκειται  για τα Ακαρνανικά Όρη. Θεωρήσαμε ότι μπέρδεψαν το μέρος που στεκόταν ο φωτογράφος με το μέρος που φωτογράφιζε. Αυτός ήταν ο λόγος που αφήσαμε κατά μέρος την είδηση μέχρι το μεσημέρι, οπότε και αποφασίσαμε να την δημοσιεύσουμε  με τις σχετικές διευκρινήσεις για τον σωστό τόπο και προσπαθώντας να τις αποσυνδέσουμε από την κακοκαιρία. Δες ΕΔΩ

Οι φωτογραφίες ήταν  υπέροχες και τα σχόλια αναγνωστών μας  έδωσαν την ευκαιρία να μάθουμε για το σπάνιο φαινόμενο που εικονιζόταν, τα Φακοειδή Νέφη.

Αργά την Πέμπτη το  βράδυ, ο Σπύρος Αρβανίτης μας έστειλε μια σειρά από εκπληκτικές φωτογραφίες με το ίδιο θέμα τραβηγμένες από τον Παράδεισο της Λυγιάς, παραπλήσιες, αν και πολύ καλύτερες από όσες είχαμε ήδη αναδημοσιεύσει. Όπως φαίνεται είναι τραβηγμένες σχεδόν από το ίδιο μέρος με αρκετές διαφορές. Τις δημοσιεύουμε παρακάτω.

Το παράξενο είναι πως οι φωτογραφίες του Σπύρου Αρβανίτη έχουν ημερομηνία 28ης Ιουνίου 2018. Επειδή το φαινόμενο είναι σπάνιο -δεν συμβαίνει κάθε μέρα- συμπεραίνουμε πως  και οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν σήμερα οι 4 ιστοσελίδες και μας παραπλάνησαν,  πρέπει να είναι της ίδιας ημερομηνίας. Δηλαδή του 2018.

 Οι μάγκες ή ο μάγκας των ιστοσελίδων βρήκε φωτογραφίες του 2018 -πολύ πιθανόν να τραβήχτηκαν από κάποιον τουρίστα, για αυτό και δεν θυμόταν ή δεν γνώριζε το μέρος που φωτογράφισε- τις συσχέτισαν με την χθεσινή μέρα -μεσογειακός  κυκλώνας-  και μας τις σερβίρισαν σαν χθεσινές.

  Αυτό είναι παραπληροφόρηση, στην οποία ομολογούμε πως πέσαμε κι εμείς θύματα. Και μπορεί το θέμα να ήταν ανώδυνο, μπορεί να έγινε αφορμή να μάθουμε για τα Φακοειδή Νέφη αλλά το νέο είναι… παλιό. Και στις δυο σειρές φωτογραφιών τα Ακαρνανικά Όρη είναι χωρίς τις ανεμογεννήτριες που υπάρχουν σήμερα!

Απολαύστε τις φωτογραφίες του Σπύρου Αρβανίτη που τραβήχτηκαν το 2018.

Προηγουμενο αρθρο
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδικές διαδρομές από και προς Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ξεκινούν οι έγγραφες στα χορευτικά τμήματα του Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.