HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤα φιλοζωικά σωματεία και ανεξάρτητοι φιλόζωοι της Λευκάδας τάσσονται κατά του καταφυγίου αδέσποτων ζωών

Τα φιλοζωικά σωματεία και ανεξάρτητοι φιλόζωοι της Λευκάδας τάσσονται κατά του καταφυγίου αδέσποτων ζωών

Ενωμένα στο θέμα αυτό είναι τα δυο σωματεία του νησιού, αλλά κι υπόλοιποι ενεργοί φιλόζωοι της Λευκάδας που ασχολούνται χρόνια με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ!

Γνωρίζοντας ότι το 98% των δημοτικών καταφυγίων ανά την Ελλάδα, κατάντησαν μετά από λίγο καιρό κολαστήρια, έγινε προσπάθεια τους προηγούμενους μήνες, από φιλόζωους, να θέσουν στον Δήμο Λευκάδας τις προυποθέσεις ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να καταντήσει το καταφύγιο άλλη μια “αποθήκη ψυχών”, ωστόσο οι κατάλληλες συνθήκες δεν ήταν δυνατό να διασφαλιστούν, από μέρους της δημοτικής αρχής. Για το λόγο αυτό, στις επαφές μας με το δήμο που ακολούθησαν, ήμασταν αντίθετοι, όπως αντίθετοι είναι κι όλοι οι πραγματικοί γνώστες του θέματος των αδέσποτων.

Το κείμενο που ήδη αναρτήθηκε εδώ και τρείς ημέρες από το σωματείο ζωόφιλων δείχνει τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια απόφαση, απόφαση την οποία πολύ εύκολα πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Όταν τα καταφύγια/κυνοκομεία ανά την επικράτεια ΚΛΕΙΝΟΥΝ το ένα μετά το άλλο, σαν ένα αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της κατάστασης, όταν ιδρύονται στην θέση τους δημοτικά κτηνιατρεία, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λευκάδας αποφάσισαν να ρισκάρουν με την ίδρυση μιας δομής, η οποία δεν έχουν ιδέα σε τι πληγή μπορεί να εξελιχθεί για το νησί.

Μια τέτοια δομή θα βλάψει σοβαρά την φήμη του νησιού μας.

Πολιτισμός δεν είναι να κλείσουμε αθώα ζώα σε μια φυλακή. ΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ, δε, ΤΩΝ ΑΣΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. Να μην αναφέρουμε τον αριθμό ζώων που θα εγκαταλείπονται στον περιβάλλοντα χώρο, ειδικά στην συγκεκριμένη απόμακρη περιοχή. Η δε μεταφορά του δημοτικού κτηνιατρείου στην συγκεκριμένη περιοχή, το καθιστά πολύ περιορισμένης δράσης. Ένα κτηνιατρείο απομονωμένο, δυσπρόσιτο στους πολίτες και μακριά από τον κοινωνικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει.

Ο τόπος μας ΔΕΝ χρειάζεται άλλα κυνοκομεία, αλλά εφαρμογή των προτάσεων των φιλόζωων για μαζικές, αδιάκοπες στειρώσεις, ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, αυστηρά πρόστιμα για εγκαταλείψεις και κακοποιήσεις και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα των ζώων.

Το κείμενο αναρτήθηκε από κοινού από τα σωματεία:
Animal Care Lefkas
Και το
Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Μοναξιά μου όλα
Επομενο αρθρο
Ο κόλπος του Αγίου Νικήτα το 1905

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.