HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤελικά, είμαστε όλοι σύριζα;

Τελικά, είμαστε όλοι σύριζα;

✔ Ο Διοικητής του Νοσοκομείου προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησε σαν έτοιμος από καιρό, την πολιτική της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο που έγινε πιο συριζαίος από τους γνήσιους.

✔ Όσα χρόνια θυμάμαι, πίσω στο παρελθόν, οι διορισμοί γιατρών ήταν μια εσωτερική υπόθεση του Νοσοκομείου. Ποτέ το Νοσοκομείο δεν έδινε στη δημοσιότητα τους διορισμούς των γιατρών. Μέχρι που το μοντέλο σύριζα ήρθε στα πράγματα. Πληθώρα ανακοινώσεων του Διοικητή του Νοσοκομείου κοινοποιούνται στα ΜΜΕ για  αφίξεις γιατρών. Ουδέποτε όμως ο καλός κ. Διοικητής δεν ανακοίνωσε τις αποχωρήσεις. Μέχρι κι εγώ  είχα πιστέψει πως κάτι γίνεται προς το καλύτερο. Προχθές κάτι από το σύλλογο των εργαζομένων κάτι από άλλες δημοσιεύσεις μάθαμε πως στην παθολογική κλινική αυτή τη στιγμή βρίσκονται μόνο δυο γιατροί. Οι δυο γνωστοί μας και «σεσημασμένοι», Σαρανταένας και Χαϊκάλης. Οι ίδιοι, που είναι εκεί από το… πολύ παρελθόν!

✔ Πάντως οφείλουμε να συμβουλέψουμε το Διοικητή, πως το τριπάκι με την στελεχωμένη μαιευτική κλινική, που λειτουργεί επί των ημερών του, έχει παλιώσει. Το επαναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση από, όταν σχεδόν ήρθε στη Λευκάδα. Το επανέλαβε και η γιατρός στο πρόσφατο βίντεο της καλής μας ΕΡΤ. Εκκρεμούν όμως απαντήσεις από μεριάς τους. Πόσες γέννες γίνονται και αν είναι σε θέση το Νοσοκομείο να αντιμετωπίσει πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν σε μια γέννα.

✔ Ο καλός μας νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, είναι ένας γνήσιος Συριζαίος. Και αυτό δεν κρύβεται. Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, παρουσιάζει το άσπρο μαύρο, δεν κάνει αυτοκριτική για όσα έλεγε τα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Τελευταία όμως μας προέκυψε των συναινέσεων και συνεργασιών!

✔ Αφού φορτωθήκαμε δυο ακόμα αχρείαστα μνημόνια, το αντιμνημονιακό αφήγημα τελείωσε για τον Σύριζα, κεντρικά και τοπικά. Κεντρικά ανακάλυψαν τον κίνδυνο της δεξιάς και ξεκίνησαν, ως ρακοσυλλέκτες, την συλλογή κάθε άχρηστης παλιατζούρας του παρελθόντος στον αγώνα εναντίον του φασισμού. Στα τοπικά μας πράγματα ο κ. Δρακονταειδής ανακάλυψε τις συναινέσεις και τις συνεργασίες!

✔ Οι κακοί εργολάβοι, οι απευθείας αναθέσεις έργων, οι κακοί μνημονιακοί και με βοναπαρτικές πρακτικές πρώην δήμαρχοι, ξεχάστηκαν. Οι διχαστικές και γεμάτες μίσος δηλώσεις και ανακοινώσεις «καταχωνιάστηκαν βαθιά» σε μια προσπάθεια χειραγώγησης ακόμα και της βραχυχρόνιας μνήμης. Οι ειρωνικοί, απαξιωτικοί και θλιβεροί μονόλογοί του στα δημοτικά συμβούλια, σαν να μην έγιναν ποτέ. Η αδυναμία του να συνεργαστεί με όλους τους μη συριζαίους δημοτικούς συμβούλους, που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό του, είναι παρελθόν. Από το όργανο του Σύριζα, την «Αυγή», ο κ. Δρακονταειδής «δηλώνεται» και υποστηρίζεται σαν κομματικός υποψήφιος και ο ίδιος, σερβίρει ανεξαρτησία και διάθεση για συνεργασίες, τώρα που είναι στον πάτο. Φτάνει να παραμείνει στο παιχνίδι. Και βρίσκει πρόθυμους…

«Τίποτα δεν είναι τόσο θαυμαστό στην πολιτική όσο η φτωχή μνήμη».

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Το ΕΠΑΛ Λευκάδας στην Ισπανία - η πρώτη εβδομάδα του προγράμματος κινητικότητας ERASMUS+
Επομενο αρθρο
Εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της «Σύγχρονης Λευκάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.