HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ: Για την κατάσταση στα σχολεία της Λευκάδας

ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ: Για την κατάσταση στα σχολεία της Λευκάδας

ΤΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για την κατάσταση στα σχολεία της Λευκάδας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχωράει στην εφαρμογή της κατάργησης των ολιγόριθμων τμημάτων στα σχολεία. Για τη Λευκάδα αυτό σημαίνει κατάργηση ενός τμήματος στο ΕΠΑΛ και κατάργηση δύο τμημάτων του Γυμνασίου της Καρυάς.

Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση έρχεται να δώσει ένα συντριπτικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των εργατών, των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Με τις αλλαγές στο περιεχόμενο των μαθημάτων, την λειτουργία των σχολείων ως εξεταστικά κέντρα από το Γυμνάσιο θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κύμα διαρροής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μεγάλες ευθύνες έχουν η δημοτική και περιφερειακή αρχή, ο βουλευτής της Λευκάδας που κάνουν προσπάθεια να “κουκουλώσουν” την εξέλιξη για να δικαιώσουν στα μάτια των εργαζομένων την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους. Όση προσπάθεια κι αν κάνουν, η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει. Είναι πρόκληση για τους γονείς και μαθητές της Βασιλικής που στεγάζονται στα κοντέϊνερ από τον περσινό σεισμό το ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καμία μελέτη για την αποκατάσταση του σχολικού κτιρίου. Είναι πρόκληση για τους γονείς και μαθητές της Β’ Λυκείου του ΕΠΑΛ και του γυμνασίου Καρυάς το ότι όλοι οι εκπρόσωποι του κράτους δεν βγάζουν τσιμουδιά.

Η Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ δηλώνει την ολόπλευρη συμπαράστασή της στους γονείς και μαθητές του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου της Καρυάς. Θα στηρίξουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για να μην κλείσουν τα σχολεία τους.

Να μην επιτρέψει ο λαός η μόρφωση των παιδιών του και τα δικαιώματά του να μπουν στον µόνιµο κόφτη κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.

Λευκάδα, 11 Οκτώβρη 2016

Προηγουμενο αρθρο
Το Μεγανήσι στους 7 top νησιώτικους παράδεισους στον κόσμο για το 2017
Επομενο αρθρο
Απάντηση Θανάση Καββαδά στην Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα για το Α.Τ Καρυάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.