HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤην Κυριακή η εκλογή των µελών του Προεδρείου του Δ.Σ. Λευκάδας (Ανανέωση)

Την Κυριακή η εκλογή των µελών του Προεδρείου του Δ.Σ. Λευκάδας (Ανανέωση)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Νο 43 του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε στις τις 6 Αυγούστου 2014:

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο για να λειτουργήσει, θα πρέπει να συγκροτηθεί σε σώµα, µε την εκλογή όλων των µελών του Προεδρείου του. Το Προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τον Αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της µείζονος µειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, και τον Γραµµατέα, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος µειοψηφίας (εν συνόλω) του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Η εκλογή των µελών του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για τη δηµοτική περίοδο 2014-2019 γίνεται την Κυριακή, 7 Σεπτεµβρίου 2014 µε την έναρξη της δηµοτικής περιόδου και την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, κατά το τρίτο έτος αυτής.

Την πρόσκληση στους συµβούλους του νέου ∆ηµοτικού Συµβουλίου, για την εκλογή των µελών του Προεδρείου του και των µελών της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απευθύνει ο σύµβουλος του επιτυχόντος συνδυασµού, που έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους, σύµφωνα µε την απόφαση του δικαστηρίου και σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνος που είναι γραµµένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση αυτή.

Ακολουθεί η πρόσκληση απο το Δήμο Λευκάδας:

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.)»

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Διοικητήριο (Ταχ.Δ/νση: Αντ. Τζεβελέκη & Υποσμ. Κατωπόδη), και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/10 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην ίδια συνεδρίαση θα διεξαχθεί και η προβλεπόμενη από την παρ.1 του άρθρου 9 του Π.Δ. 75/2011 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο όγδοο του Ν. 4279/14, εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.).

Ο Προεδρεύων Σύμβουλος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη εγγραφών στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Οι καλύτερες παραλίες της Λευκάδας (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.