HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤι γίνεται με το νερό;

Τι γίνεται με το νερό;

Από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, πριν καλά – καλά ξεκινήσουν να έρχονται τουρίστες, στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι μου ξεκίνησε το πρόβλημα με το νερό. Από το μεσημέρι και μετά οι βρύσες τρέχουν τόση μικρή ποσότητα νερού που επαρκεί μόνο να ξεπλύνεις τα χέρια σου. Δεν μπορεί κάποιος να πλυθεί -δεν γίνεται μίξη ζεστού κρύου και βεβαίως δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι ηλεκτρικές συσκευές που χρειάζονται νερό.

Το πρόβλημα στην περιοχή μας είναι παλιό. Πολλά καλοκαίρια στο παρελθόν με εξαίρεση το περσυνό, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αντιμετωπίζαμε το ίδιο πρόβλημα. Το περσυνό καλοκαίρι αναπάντεχα δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα. Οι βρύσες έτρεχαν κανονικά και απρόσκοπτα όλο το καλοκαίρι.

Φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρόνια, από τα μέσα Ιουνίου, το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε στη χειρότερή του μορφή. Το νερό λιγοστεύει από το πρωί, για να γίνει μετά τις 13:00 το μεσημέρι τόσο λίγο, ώστε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στο σπίτι. Έτσι πρέπει να παραμένουμε ξύπνιοι τις μεταμεσονύχτιες ώρες για να χρησιμοποιήσουμε τα πλυντήρια και να πλυθούμε!

Το πρόβλημα είναι μεγάλο τα ερωτήματα εύλογα. Γνωρίζοντας πως όσο περισσότερα στοιχεία έχεις για ένα πρόβλημα, τόσο ευκολότερη είναι η λύση του, προσπαθήσαμε να τα θέσουμε, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά, αν καλά καταλάβαμε, δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Αυτός είναι ο λόγος που το δημοσιοποιούμε.

Μας απάντησε τα στερεότυπα, ότι το πρόβλημα δεν είναι καθημερινό, ενώ είναι, ότι πολλοί χρησιμοποιούν το δίκτυο για πότισμα, ότι υπάρχει πολύς κόσμος και το νερό δεν επαρκεί για όλους. Αλλά όλα αυτά δεν είναι καινούργια. Συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι. Τι άλλαξε φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό καλοκαίρι;

Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τον μήνα Ιούνιο η πόλη μας δεν κατακλύστηκε από κόσμο ώστε από την πολλή χρήση να λιγοστέψει το νερό. Το Πάσχα ήταν περισσότερος κόσμος στην πόλη και το νερό δεν μειώθηκε. Επίσης όλοι αυτοί που ποτίζουν κήπους και μποστάνια και επιβαρύνουν το δίκτυο, δεν είναι τρελοί ώστε να ξεκινούν το πότισμα μεσημεριάτικα, απ’ όταν δηλαδή αρχίζει η μείωση του νερού. Από ερωτήσεις σε γνωστούς και φίλους συμπεράναμε ότι κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, κάποιοι άλλοι, ίσα που αντελήφθησαν μια ελάχιστη μείωση και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με μας.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Παραλία Κάθισμα Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Μια όμορφη χορωδιακή βραδιά στην πλατεία του Αη Γιάννη

8 Σχόλια

  1. Α.Μ.
    9 Ιουλίου 2015 at 21:35 — Απάντηση

    Θαγραφα ενα ληβελο αλλα θα το ριξω στο χιουμορ.
    Ρωταει ο Κωστας ο μεγαλος τον Κωστα τον μικρο τι γινεται με το νερο.
    Απανταει ο Κωστας,δεν ερχεται το νερο χωρις λεφτα δημαρχε. Τ ακουει ο Μαρκος ,αρχιζει να γραφει ενα ..ευαγγελιο και τους το διαβαζει:Τω καιρω εκεινο μας εβαλαν στα μνημονια και ετσι υδωρ ουκ εχουσι..Καλεστε δημαρχε το επικοινωνιακο σου επιτελειο να μας πει τι να κανουμε. Ερχεται το επιτελειο και απαντα: Φταιναι ολοι οι παλιοι γιατι εδειραν τον Λουρο και τωρα που ηρθαμε εμεις δεν στελνει νερο στη Λευκαδα.
    Αρα-λεει ο Κωστας οι ΚΑΚΟΙ φταινε! Μη χολωσκατε συντροφοι αφου φταινε οι παλιοι κακοι μνημονιακοι,οργανωστε μια μαζωξη στο γνωστο τσιπουραδικο να ξεχασουμε το θεμα αυτο.Παμε για αλλο.Υπαρχει αλλο θεμα ευαγγελιστη μας??

    • kωστας
      10 Ιουλίου 2015 at 02:37 — Απάντηση

      απαντηση στον α.μ επειδη τα ριχνουμε ολα στο χιουμορ εχουμε καταντηση ετσι να ειμαστε συνεπεις στις υποχρεωσεις μας και να μην εχουμε τις αναλογες παροχες σε λιγο θα πρεπει να το κουβαλαμε με δοχειο στα χερια και να λεμε και ευχαριστω οπως στις τραπεζες να ζητιαναβουμε τα λεφτα μας και να μη μιλαμε ετσι ειναι οι αντιμονιακοι απο τις μαζωξεις στα τσιπουραδικα δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα

  2. aoratos
    7 Ιουλίου 2015 at 20:04 — Απάντηση

    Παρα πολυ σωστα kogion. Ακριβως αυτο. Για να ειμαστε και απολυτως δικαιοι την ιδια κριτικη δεχεται και μπουταρης. Παντως εδω ειναι κραυγαλεο. Φανηκε η προθεση απο την προσληψη κομματικου επικοινωνιολογου. Φανηκε η στρατηγικη απο επιλογη υπερποντιου ταξιδιου στην αρχη της season. Τα ιδια ισχυουν εκτος απο το νερο και για τα σκουπιδια. Απο θεωρια, αγωνιστικα κυρηγματα, και κυβερνητικη προπαγανδα πρωτοι. Απο πρακτικοτητα, λυσεις, και ειλικρινεια αδυναμιων πουθενα. Να δειτε που την αποτυχια της αντιμετωπισης του προβληματος υδρευσης και απορριματων θα την αποδωσουν στην αποτυχια του συστηματος των προηγουμενων ετων. Ερχεται κυμα απενταξεων εργων απο προγραμματα και τοτε θα πρεπει να απολογηθουν και για κυβερνητικο λογαριασμο αφου ταυτιζονται με τοσο ζηλο με τις κομματικες και κυβερνητικες επιλογες, προσταγες και γραμμες. Ραντεβου στα κομματικα τσιπουραδικα

    • kωστας
      9 Ιουλίου 2015 at 02:35 — Απάντηση

      το ιδιο προβλημα με την υδρευση υπαρχει και στην αγορα, η πιεση τη διαρκεια της ημερας πολλη χαμηλη 1,5 -2 BAR και το βραδυ 2,8, δευτερος οροφος δεξαμενη και μοτερ για να φτασει. Aυτο εχει ξεκινηση απο το πασχα, σε εποικ. με τον αντιδημαρχο που μου ειπαν οτι ειναι υπευθυνος, μου απαντησε οτι εχουμε πολυ κοσμο. μεσα Μαιου; Αν ερθει ιουλιος και αυγουστος δηλαδη ? τοσα χρονια δεν ειχαμε κοσμο και δεν υπηρχε προβλημα?

  3. Kogion
    7 Ιουλίου 2015 at 18:35 — Απάντηση

    Όταν μια δημοτική ομάδα αντί να κοιτάει το Δήμο, οργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις-φιέστες υπέρ του όχι, αυτά ειναι καθημερινά και φυσιολογικά.
    Ραντεβού στα τσιπουράδικα!

  4. marianna
    7 Ιουλίου 2015 at 09:34 — Απάντηση

    φετος για πρωτη φορα στην περιοχη μας (κουζουντελη) αντιμετωπιζουμε προβλημα.Μεταξυ 6-10 το βραδυ το νερο πραγματικα ειναι σταγονες.δε ξερω που και τι ειναι το προβλημα.Ελπιζω να το αντιμετωπισουν

  5. ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΙΩΤΗΣ
    7 Ιουλίου 2015 at 08:28 — Απάντηση

    Στις Τσουκαλάδες υπάρχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Κάθε μεσημέρι μειώνεται η πίεση ,στις εξήμισι με έντεκα κόβεται τελείως και νερό έχουμε μόνο τις νύχτες και τα πρωινά. Πέρυσι το καλοκαίρι που είχε πολύ περισσότερο κόσμο δεν κόπηκε ούτε μια φορά. Κάτι περίεργο πρέπει να συμβαίνει και είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού και με πολύ μικρή κίνηση.Κύριε Δήμαρχε υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα.Καφετέριες ,ταβέρνες κλπ δεν μπορούν να δουλέψουν και οι λιγοστοί επισκέπτες δικαίως διαμαρτύρονται οι δε κάτοικοι είναι ανάστατοι και θυμούνται το προπέρσινο καλοκαίρι με τις συνεχείς διακοπές. Κάντε κάτι όσο είναι νωρίς!

  6. Άγνωστος
    7 Ιουλίου 2015 at 01:09 — Απάντηση

    Και στα Ροντογιαννέικα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κάθε μέρα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.