HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημιακού Επιπέδου στη Λευκάδα

Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημιακού Επιπέδου στη Λευκάδα

Τρεις ειδήσεις με θετικό πρόσημο, για τη Λευκάδα, επεφύλασσε απόψε σε σύντομη παρέμβασή του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Υπήρξε απόφαση επιτροπής, εμείς κάναμε μια πολύ συστηματική συζήτηση με τον δήμαρχο και αποφασίσαμε ότι η Λευκάδα γίνεται το κέντρο των διετών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Παράλληλα ιδρύεται ερευνητικό ινστιτούτου «Νίκος Σβορώνος», στο όνομα του ιστορικού και της βιβλιοθήκης που έχει αφήσει στη Λευκάδα.

Σημαντικό επίσης είναι ότι μέχρι τον Μάιο που θα αποφασιστεί η ίδρυση των νέων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, η Λευκάδα καταθέτει πρόταση για Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, πανεπιστημιακού επιπέδου και μετά τη μελέτη που έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Αυτά δείχνουν μια απίστευτη αναβάθμιση και όχι αναπαραγωγή σχημάτων που ήταν αδιέξοδα τόσον καιρό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας με αφορμή παρέμβαση που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι εξαιρεί την Λευκάδα από την ενοποίηση του Ιόνιου Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ καταργώντας, τα δύο τμήματα που λειτουργούν στο νησί, και η Λευκάδα θα αγωνιστεί για να μην συμβεί αυτό.

Προηγουμενο αρθρο
Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας σαν πίνακας ζωγραφικής
Επομενο αρθρο
Ενημέρωση της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδας προς τα μέλη της

2 Σχόλια

  1. Λαικος
    15 Δεκεμβρίου 2017 at 20:10 — Απάντηση

    Σωστα λεει ο Μακης.
    Κουβεντουλες να περναει η ωρα.
    Οσο για τα…ναυτιλιακα,δες οτι εχουμε-δηθεν -το μεγαλυτερο λιμανια στα Ιονια, προσεγγιζουν πλοια εμπορικα,τουριστικα και μεγαλαferry!!!,ερχονται κρουαζιεροπλοια στο λιμανι!! μας,αρα κολαει και μια σχολη τετοια!!!
    Μπουρδες,συριζαιικες και παληομοδιτικες

  2. μακης μελας
    14 Δεκεμβρίου 2017 at 17:56 — Απάντηση

    Κα Σαντα , απ οτι προκυπτει απο την τοποθετηση του κ Υπουργου , βρισκομαστε μπροστα στη λαικη ρηση ” ζησε μαη να φας τριφυλλι”. Η μελετη που αναφερει ο κ Υπουργος μετα την συστηματικη συζητηση με τον κ Δημαρχο ειναι για την ΟΧΕ [θαλασσια οικονομια ] Προς τι λοιπον η μπουρδολογια για μελετη που εχει γινει απο το Πανεπιστημιο Πειραια και προταση για Τμημα Ναυτιλιακων Σπουδων….Το Πανεπιστημιο Πειραια [ πρωην Αν Βιομ Σχ Πειραιως ] ειχε μαθημα ναυτιλιακων σπουδων απο το 1955 και το αντικειμενο ηταν γυρω απο τα πλοια εμπορικα επιβατικα κλπ τους τυπους φορτιων τους ναυλους τα κερδη τα κοστη μεταφορας κλπ. Αργοτερα εγινε και το τμημα ναυτιλιακων σπουδων .Τελος παντων ας παρουσιασουν την συνταχθεισα μελετη για το τμημα ναυτιλιακων σπουδων καθως μονο το πορισμα της επιτροπης για το ΤΕΙ και οι επιστολες των κκ Βουλευτη και Υπουργου ειναι σε κειμενα με υπογραφες…. Τα υπολοιπα ειναι ……
    14 δεκ 2017
    Μακης Μελας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.