HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤουλάχιστον 28 λόγοι που έχουμε αφήσει άφωνη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 28 λόγοι που έχουμε αφήσει άφωνη την Ευρώπη

Σε συνέντευξή του σε δυο κυριακάτικες εφημερίδες ο πρωθυπουργός, αφού κομπορρημονεί για τη ληστεία των πολιτών, που ονομάζει πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ότι μ’ αυτό εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ και «άφησε άφωνη την Ευρώπη». Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, κυρίως με την τελευταία φράση. Γιατί πουθενά στην Ευρώπη τόση ανοησία, τόση ασχετοσύνη, τόση ανευθυνότητα και τόση έλλειψη σοβαρότητας δεν υπάρχουν σε τόσους πολλούς τομείς διακυβέρνησης.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν αναλαμβάνει την ηγεσία μιας χώρας ένας άνθρωπος που δεν έχει στοιχειώδεις γνώσεις κανενός αντικειμένου οικονομίας, πολιτικής, διπλωματίας, στρατηγικής, διαχείρισης, παιδείας, άμυνας, γεωπολιτικής, τεχνολογίας.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν διαχειρίζονται τα οικονομικά του κράτους άνθρωποι που δεν έχουν καμιά προϋπηρεσία σε καμιά θέση διαχείρισης και διοίκησης οικονομικών υπηρεσιών του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα.

Πουθενά στην Ευρώπη ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες του δεν είναι τόσο ασύνδετοι και ασυνεννόητοι μεταξύ τους, σε σημείο να μην ξέρει και να μην ενδιαφέρεται ο ένας για το τι κάνει ο άλλος, μετατρέποντας τους πολίτες είτε σε μπαλάκια είτε σε διεκπεραιωτές της δουλειάς των υπαλλήλων.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν τολμάνε οι κυβερνήτες να υποτιμήσουν τόσο πολύ με τόσα χοντρά ψέματα και τόσες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας τους πολίτες. Ψέματα λέγονται. Αλλά πουθενά δεν λέγονται τόσο χοντρά και ξεδιάντροπα ψέματα σε καθημερινή βάση.

Πουθενά στην Ευρώπη κανένα κόμμα δεν έχει τολμήσει με τόση ξετσιπωσιά να εφαρμόσει ακριβώς την αντίθετη πολιτική από αυτή που, όχι μόνο υποσχέθηκε στους πολίτες, αλλά και από αυτήν που διαλαλεί ότι πιστεύει!

Πουθενά στην Ευρώπη, καμιά κυβέρνηση δεν διανοείται να κυβερνάει μόνο για να εξυπηρετεί τις πελατειακές σχέσεις της με τους ψηφοφόρους και όχι για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Δηλαδή όλων των πολιτών.

Πουθενά στην Ευρώπη κάθε πράξη της διοίκησης με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες δεν είναι προϊόν διεφθαρμένης συναλλαγής. Είτε για αν εξυπηρετηθεί το σπαταλημένο ταμείο του κράτους είτε για να πλουτίσουν οι εμπλεκόμενοι.

Πουθενά στην Ευρώπη το Σύνταγμα και οι νόμοι δεν γίνονται κουρελόχαρτα από την κυβέρνηση και τη διοίκηση είτε για να εξοικονομηθούν πόροι για ψηφοθηρικές σπατάλες, είτε για να καλυφθούν μαύρες τρύπες ενός διεφθαρμένου αρπακτικού μηχανισμού κακοδιαχείρισης.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν αποτελεί κυρίαρχη νοοτροπία πολιτικών και λαού η εξαπάτηση και η φοροδιαφυγή. Σε σημείο που να θεωρείται από τους πολίτες νόμιμη άμυνα στην κλοπή του κράτους.

Πουθενά στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη δεν καθυστερεί σε τέτοιο βαθμό να αποφασίσει για ο,τιδήποτε, σε σημείο που να λειτουργεί ουσιαστικά εναντίον των συμφερόντων των πολιτών και υπέρ των εγκληματιών κάθε είδους.

Πουθενά στην Ευρώπη η Βουλή δεν ψηφίζει νύχτα νόμους, που παραβιάζουν το Σύνταγμα ή άλλους νόμους, με διαδικασίες που παραβιάζουν τους ίδιους τους κανονισμούς της Βουλής, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κομματικά συμφέροντα και προνομιούχες μειοψηφίες.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδιαφορία για την πατρίδα και το συμφέρον της όση υπάρχει στην Ελλάδα από τους κυβερνήτες της. Οι οποίοι προτάσσουν το συμφέρον του κόμματος και του εαυτού τους.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν σκυλεύεται μια χώρα, ο πλούτος της και ο πληθυσμός της επί τόσα χρόνια μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήτες αρνούνται να ξηλώσουν ένα διεφθαρμένο κράτος και μια διεφθαρμένη νοοτροπία νομής της εξουσίας και να τα διαλύσουν, συγκρουόμενες με τους μηχανισμούς που τα στηρίζουν. Επειδή οι μηχανισμοί είναι τα στηρίγματα αυτών των κυβερνητών.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν απαξιώνεται από πλήρη αδιαφορία ο πλούτος της χώρας , παρατημένος και εγκαταλελειμμένος.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν είναι αναξιοποίητη και ακαλλιέργητη πάνω από τη μισή χώρα που κρύβει τεράστιο πλούτο.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν αποθαρρύνεται τόσο πολύ η δραστηριότητα των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν σε κάθε τομέα και πουθενά δεν ενθαρρύνονται τόσο πολύ τα λαμόγια, οι εγκάθετοι και οι τεμπέληδες.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν καλλιεργείται σαν κυρίαρχη νοοτροπία ο ιδρυματισμός και η αραχτή, η αρπαχτή, η ήσσων προσπάθεια, η επιδοματική διαβίωση, η φυγοπονία, η περιφρόνηση στην αλήθεια, στην εντιμότητα, στην ευθύτητα.

Πουθενά στην Ευρώπη το χρήμα των πολιτών δεν αντιμετωπίζεται από τους κυβερνήτες και το κράτος με μεγαλύτερη περιφρόνηση και σπατάλη.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει τόση έμπρακτη περιφρόνηση στις ανάγκες των αδύναμων κάθε είδους και των ηλικιωμένων. Από τα πεζοδρόμια του θανάτου, μέχρι την περίθαλψη και τη δημόσια φροντίδα.

Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει τόση περιφρόνηση και απαξίωση στη μόρφωση, στην καλλιέργεια και στη Γνώση.

Πουθενά στην Ευρώπη η αμορφωσιά και η αξεστοσύνη δεν αποτελούν πρότυπο μαγκιάς, ταξικής περηφάνειας και παράδειγμα για μίμηση.

Πουθενά στην Ευρώπη ο εμφύλιος δεν αποτελεί μοντέλο για δοξασμό και κάλεσμα για επανάληψη.

Πουθενά στην Ευρώπη τόσα πολλά δισεκατομμύρια δεν βρίσκονται επενδυμένα να τα διαχειρίζονται τόσοι ανίδεοι, ωχαδερφιστές και διεφθαρμένοι λειτουργοί.

Πουθενά στην Ευρώπη η Παιδεία δεν είναι προϊόν κοντόφθαλμων και ευκαιριακών προγραμματισμών, κομματικών και πολιτικών αγκυλώσεων, ανεύθυνων και ψηφοθηρικών αλλαγών, χώρος ερασιτεχνικού συνδικαλισμού παιδαγωγικής οπισθοδρόμησης, αχταρμάς κρατικών και γονεϊκών συμπλεγμάτων.

Πουθενά στην Ευρώπη η περιουσία του δημοσίου, από το πρώτο λεωφορείο, τον πρώτο δρόμο, το πρώτο οικόπεδο μέχρι το τελευταίο λιμάνι και το τελευταίο χτίσμα δεν βρίσκεται στα χέρια τόσων απατεώνων λειτουργών και τόσων απατεώνων κυβερνητών.

Πουθενά στην Ευρώπη η τοπική αυτοδιοίκηση δεν σπαταλάει τόσα δισεκατομμύρια των πολιτών σε άγνωστες και γνωστές τσέπες, σε αντιπαραγωγικά έργα, σε διαφθαρμένες υπηρεσίες, σε ψέματα και λοβιτούρες, για να ικανοποιηθεί το δημαρχείο, οι τοπικοί «άρχοντες», οι διαπλεκόμενοι «επιχειρηματίες» και δημότες. Εξαίρεση αποτελούν οι ιταλικοί δήμοι που είναι στα χέρια της μαφίας.

Πουθενά στην Ευρώπη όλος ο πιο πάνω εσμός δεν απολαμβάνει το ακαταδίωκτο όπως στην Ελλάδα.

Και πουθενά στην Ευρώπη ο λαός δεν μένει τόσο απαθής και συχνά τόσο συμμέτοχος στην ίδια του την απαξίωση. Αισθανόμενος, επίσης συχνά, και υπερήφανος γι αυτά τα κατορθώματα!

Για όλα αυτά, και για άλλα πολλά, ο πρωθυπουργός έχει δίκιο. Έχουμε αφήσει άφωνη την Ευρώπη.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή: www.liberal.gr

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση έργων ζωγραφικής του Σπύρου Βερύκιου στη Σουηδία
Επομενο αρθρο
Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην οδό Αναπαύσεως

22 Σχόλια

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ
    26 Απριλίου 2017 at 18:50 — Απάντηση

    Τι έγινε Γιώργο; Ζορίζεσαι να απαντήσεις;

  2. ΜΙΧΑΛΗΣ
    26 Απριλίου 2017 at 15:55 — Απάντηση

    Κύριε Γιώργο μια φιλική συμβουλή: Μην προσπαθείς να υπερασπιστείς το άθλιο πολιτικό σύστημα που καταχρέωσε την χώρα και εκχώρησε εθνική κυριαρχία γιατί εκτίθεσαι… Τα επιχειρήματα σου δεν αντέχουν στη κοινή λογική. Όσες και να είναι οι ανεπάρκειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορείς να τους φορτώσεις την κατάντια της χώρας.

    • ΓΙΩΡΓΟΣ
      26 Απριλίου 2017 at 18:33 — Απάντηση

      Στα είπα, ελάλησα και αμαρτία δεν έχω! Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να πείσεις τον “απατημένο ζύζυγο” για τη “συμφορά” που τον βρήκε! Του δείχνεις τα “κέρατά” του (που τον κάνουν ελάφι!), το “γείτονα” δείχνει αυτός! Άντε γεια!

      • Συνήγορος του Γιώργου
        26 Απριλίου 2017 at 19:02 — Απάντηση

        Κύριε Γιώργο, πες τους ότι τίποτε δεν αποκλείει ένα “άθλιο πολιτικό σύστημα” να το αντικατστήσει ένα ακόμα αθλιότερο. Κάθε άλλο. Η ιστορία δείχνει ότι ΠΑΝΤΑ αυτό συμβαίνει! Ρωτήστε τους λαούς εκεί όπου κυριάρχησε η Αριστερά και “έφαγαν” καραμπινάτη φτώχεια μαζί με ελεεινή δικτατορία για μισό αιώνα και βάλε! Και κει άθλια πολιτικά συστήματα είχαν πριν και δικαίως τα μισούσαν. Μέχρι που φάνηκε η Αριστερά και τότε το παλιό τους χάλι τους φάνηκε λουκούμι! Τόσο απλά!

  3. ΜΙΧΑΛΗΣ
    26 Απριλίου 2017 at 15:25 — Απάντηση

    Χα, χα, χα… Έχεις πλάκα τελικά! Το 30% (τουλάχιστον) του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλαιολιθικό! Ένώ το άλλο του Σημίτη του, Πάγκαλου, Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, Τσουκάτου (από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς, ο κατάλογος είναι ατλείωτος!) είναι το “υγιές” και “εκσυγχρονιστικό”!!!!
    Όταν οι κομματικοί μανδαρίνοι του ΠΑΣΟΚ στις δόξες τους έτρωγαν στην κυριολεξία ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ (τα παραδείγματα πάρα πολλά) τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν εδώ ενωμένο δυνατό!!! Τώρα που ήρθε η ώρα του απολογισμού και της αυτοκριτικής αυτοί που έφυγαν είναι το παλαιολιθικό ΠΑΣΟΚ!!! Ε ρε γλέντια…
    Το πιο ωραίο από όλα είναι η σοβαρότητα των επιχειρημάτων σου και οι κλίμακες που εφευρίσκεις (Τρέχαμε στο 90, πήγαμε στο 60, με το ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουμε στο 30 και άλλα τέτοια φαιδρά). Τα επιχειρήματα σου μοιάζουν με αυτά του βερμπαλιστή Βενιζέλου. Βάζεις στην ίδια ζυγαριά 40 χρόνια διακυβέρνησης σε ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον και πακτωλό χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά ταμεία με 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε περιβάλλον μνημονίων και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές (Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ΠΑΣΟΚ!!!!). Αυτό και μόνο δείχνει την σοβαρότητα των επιχειρημάτων σου!!!

  4. ΓΙΩΡΓΟΣ
    25 Απριλίου 2017 at 22:24 — Απάντηση

    Έχεις δίκιο, κύριε Μιχάλη μου. Ομολογώ! Γι’ αυτό και δεν σου είπα αντί για εκλογές να κάνουμε “εκλογοαπολογιστική συνέλευση” για τα έτη 1974-2015? Τι άλλο θέλεις? Αν θέλεις να το αρχίσουμε και από το 1950! Για πιο “πλέρια” δημοκρατία!!

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      26 Απριλίου 2017 at 00:01 — Απάντηση

      Να σου λείπουν οι ειρωνείες… Προφανώς σε ενοχλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που δεν έχουν καμία ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. Δεν πειράζει! Θα το ξεπεράσεις!!!!!

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      26 Απριλίου 2017 at 00:05 — Απάντηση

      Επειδή δεν σε παίρνει να μου απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα το έριξες στις ειρωνείες. Ένδεια επιχειρημάτων λέγεται αυτό…
      ΥΓ. Κρυφοπασόκος μου φαίνεσαι…Homo pasokus!!!!

      • ΓΙΩΡΓΟΣ
        26 Απριλίου 2017 at 08:51 — Απάντηση

        1, Μια και θέλεις επιχειρήματα: οι “προηγούμενοι” πήραν την μεταδικτατορική Ελλάδα κάπου στο σημείο 10 (με μια κλίμακα του 100) και την πήγαν κάπου στο 90. Επειδή έτρεχαν με υπερβολική ταχύτητα (και δανεισμό!) στούκαραν. Έτσι γυρίσαμε κάπου στο σημείο 60. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την πήραν στο 60 με υπόσχεση να την πάνε στο 120 και την πάνε ολoταχώς για το 30…και βλέπουμε (Βενεζουέλα αγάπη μου!). Τώρα θα μου πεις, με τη λογική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη δική σου, το σημείο 30 είναι καλύτερο από το 90. Όπως θέλετε. Είναι και αυτός ένας τρόπος ψυχοθεραπείας των απατημένων οπαδών. αποτελεσματικός πάντως όχι!
        2. Επειδή, προφανώς, δεν σκέπτεσαι, όταν γράφεις, σου θυμίζω ότι εκείνο το “κρυπτό-” είναι μια θλιβερή ιστορία. Κρυπτο-κομμουνιστές λέγανε τους “δικούς σου” οι νικητές του Εμφυλίου (ιδεολογικός απόγονος των οποίων είναι ο Παπάκης ο Παυλόπουλος και ο Υπουργός σας ο Παπαγγελόπουλος!) και τους τακτοποιούσαν ανάλογα. Πρόσεχε λοιπόν όταν τη χρησιμοποιείς. Βρωμάει πολύ!
        3, Όσον αφορά το Homo pasokus: Πρώτον, καλύτερα Homo pasokus παρά Homo του Νεάντερταλ! Δεύτερον, για κοίτα καλύτερα στο κόμμα σου (Κουρουπλής, Κοτσακάς, Σπίρτζης, Μιχελογιαννάκης, Σακοράφα, Μπόλαρης κλπ, κλπ). Όλο το παλαιολιθικό ΠΑΣΟΚ στη παράγκα σας βρήκε καταφύγιο! Και μιλάς κι από πάνω? Σαν το γάτο!!

  5. Ειρηνη
    25 Απριλίου 2017 at 21:04 — Απάντηση

    Οταν γραφεις ενα σχολιο σε ενα αρθρο και καποιος σου απευθυνεται με αυτο το ειρωνικο και λιγο αγενες “κυρια μου” ξενερωνεις.Πως μπορει καποιος που υπερασπιζεται ταχα την δημοκρατια να ειναι τοσο μισογυνης και υποτιμητικος.Ο λογος γι τον κυριο Γιωργο.Λιγη ευγενεια δεν βλαπτει.

    • ΓΙΩΡΓΟΣ
      25 Απριλίου 2017 at 23:30 — Απάντηση

      Θεωρείτε το “κυρία μου” αγενές και μισογυνικό. Αν νιώθετε ότι έτσι σας προσέβαλα, ζητώ συγγνώμη. Με τη σειρά μου τώρα να σας ρωτήσω: θεωρείτε ευγενικά τα “προδότης”, “γερμανοτσολιάς”, “Κουϊσλιγκ”, “στα τέσερα” και άλλα τέτοια ευωδιαστά της “πλευράς” που υποστηρίζετα? Ή θα με πείτε πάλι αγενή και μισιγύνη?

  6. Θοδωρής Αραβανής
    25 Απριλίου 2017 at 20:15 — Απάντηση

    Η ανωνυμία και η προσχηματική επωνυμία, κύριο χαρακτηριστικό του μουλοχτού μεθοδευμένα πληθωριστικού συναλλακτικού Euro Ευρωπαικού σναλλακτικού ισοδυνάμου , στην υπηρεσία της κερδοσκοπίας και της καβενοβιακής επιδοτούμενης σχολιαστικής, σε βάρος της παραγωγικής εργασίας και της κοινωνικής διαφανούς αξιακότητας.

  7. Άγγελος Σταγιάνος
    25 Απριλίου 2017 at 20:02 — Απάντηση

    Τα άρθρα, γράφονται και μπορούν να σχολιασθούν. Έτσι κάνετε κι εσείς κύριε Γιάννη Σ.(εμμέσως πλην σαφώς και πολύ καλά κάνετε). Όσον αφορά, το … στρίβειν δια του αρραβώνος, δεν το κάνουν αυτοί που σχολιάζουν, τόσα χρόνια τώρα, καταθέτοντας ΠΑΝΤΑ επωνύμως την θέση τους!!!

  8. Γιάννης Σ.
    25 Απριλίου 2017 at 16:14 — Απάντηση

    Σας καμαρώνω όλους πόσο ωραία στρίβετε δια του… αρραβώνος, αρχής γινομένης από τον πρώτο σχολιαστή. Πολύ πιθανόν κανένας δεν διάβασε το άρθρο. Το θέμα του άρθρου δεν είναι πως φτάσαμε ως εδώ, ούτε ποιος φταίει, αλλά πως είμαστε σήμερα. Έχει κανένας αντίρρηση για την ύπαρξη των 28 λόγων; Νομίζω πως όχι. Μήπως για αυτούς τους 28 και για άλλους χίλιους λόγους, δεν ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν δυο χρόνια;
    Βλέπει κανένας να γίνεται προσπάθεια αλλαγής ή έστω βελτίωσης της κατάστασης; Ή μήπως αντίθετα γίνονται μεγάλα βήματα οι 28 λόγοι να γίνουν 48;
    Αυτό είναι το θέμα και το ερώτημα. Τα άλλα είναι ανοησίες από θολωμένα μυαλά -εκ φύσεως ή επί σκοπού.

    • ΜΙΧΑΛΗΣ
      25 Απριλίου 2017 at 21:52 — Απάντηση

      Δυο παρατηρήσεις:
      1) Δεν θα αλλάξει ούτε θα βελτιώσει την κατάσταση το άθλιο πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που την δημιούργησε.
      2) Σε περιβάλλον μνημονίων και αποικίας χρέους που μας έφερε το άθλιο πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια δεν είναι δυνατόν να γίνουν τέτοιες αλλαγές. Χρειάζεται περιβάλλον οικονομικής ανάπτυξης για να υπάρξει εκσυγχρονισμός και αλλαγές νοοτροπίας. Αυτό δείχνει η παγκόσμια εμπειρία.

      ΥΓ. Πολύ εύκολα βλέπω προσπερνάς κύριε Γιάννη τις ευθύνες αυτών που χρεοκόπησαν την χώρα (στρίβετε δια του αρραβώνος και άλλα τέτοια φαιδρά…). Ύποπτο…

  9. Θοδωρής Αραβανής
    25 Απριλίου 2017 at 12:33 — Απάντηση

    Να αποδίδονται με σύμφωνη γνώμη της Ευρώπης συντάξεις με που θα τις επιδοτεί με bonus , ως μόνιμη ευρωερωπα΄ι΄κή πρακτική τα τελευταία χρόνια, και στα έμβρυα πρίν γεννηθούν.
    Να επανεκδωθούν απ τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς ΕΟΚ/ ΚΑΝ τα οριστικά ξαμπελώματα και εκρίζωση κάθε λογής δέντρων και θάμνων ακόμα και κουτσουπιών και περναριών και ασφακών και τσουκνίδων.
    Να επιδοτηθούν με τα ΕυρωΕυρωπαικά κονδύλια με κανονισμούς ΕΟΚ/ΚΑΝ οι καταστροφές κάθε λογής πλεούμενου αλιείας ακόμα και μικροψαρόβαρκες.
    Και να απαγορευτεί με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς ΕΟΚ/ΚΑΝ , για 3 γενιές 99 χρόνια η κάθε λογής επαναδραστηριοποίηση των παραπάνω εκχερσώσεων καταστροφών δέντρων και θάμνων και καταστροφής κάθε αλιευτικού στην Ελλάδα.
    Πώς και δεν θυμήθηκε η Ευρώπη τις κανονιστικές νόρμες των δεκαετιών του μέσου και μετά του 1980, του 1990 του 2000, που τις διαβίβαζε στην Ελλάδα ως :” ΚΑΝ/ΕΟΚ ΥΠ ΑΡΙΘΜ……” για την προειδιασμένη Ευρωπαϊκά ( τόσος αλτρουισμός και διάθεση προσφοράς προς τον Ελληνικό λαό !!!!) προκοπή του Ελληνικού λαού μέσω επιδοτήσεων ξερίζωσης και καταστροφής του έγγειου και πάγιου πρωτογενούς – και όχι μόνο- πλούτου της χώρας και μάλιστα επί απαγόρευση επαναδραστηριοποιήσεως του πλούτου για μια γεννεά κοντά επέκεινα.????????

  10. Άγγελος Σταγιάνος
    24 Απριλίου 2017 at 16:03 — Απάντηση

    Από την στιγμή, που ένας Πρωθυπουργός, παίρνει στα χέρια του ένα δημοψήφισμα 62% ΟΧΙ και (κυριολεκτικά, μέσα στο αεροπλάνο), το κάνει ΝΑΙ και το μεταφέρει στους τοκογλύφους και μετά από 2-3 μήνες, ξαναψηφίζεται, για Πρωθυπουργός, δεν φταίει κανείς άλλος για τις μετέπειτα εξελίξεις παρά μόνο οι πολίτες .-

  11. Ειρηνη
    24 Απριλίου 2017 at 12:01 — Απάντηση

    Ωραιο και μακροσκελες το αρθρο, αλλα μενω αφωνη, ολα αυτα τα εκανε ενας Πρωθυπουργος, μονος του? και σε τοσο συντομο χρονο? Δεν θα ηταν πιο δικαιο και αληθινο να αναφεροταν στους περισσοτερους απο τους κυβερνωντες αυτηςτης χωρας εδω και 40 χρονια? Αλλωστε ο συντακτης του αρθρου ηταν χρονια σε μεγαλη εφημεριδα και ξερει τι γινοταν , ας μην παριστανουν μερικοι οτι γεννηθηκαν πριν δυο χρονια.

    • ΓΙΩΡΓΟΣ
      25 Απριλίου 2017 at 09:01 — Απάντηση

      Τι λέτε, κυρία μου, γιατί “εδώ και σαράντα χρόνια”? Να πάμε 200 χρόνια πίσω, να καταλογίσουμε και τις ευθύνες του Κολοκοτρώνη, του Τρικούπη, του Ελευθέριο Βενιζέλου και πάει λέγοντας! Οπότε μέσα στα 200 χρόνια τα 2,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια σταγόνα. (Κλασσική ματσαραγκιά των πολιτικών απατεώνων και των οπαδών τους, μπροστά στην οποία υποκλίνονται και “επαγγελματίες” απατεώνες!!! Σας πληροφορώ ότι στις δημοκρατίες ο λαός αποδίδει τις ευθύνες στους κυβερνήτες του κάθε τόσα χρόνια. Στις δημοκρατίες βέβαια…)

      • ΜΙΧΑΛΗΣ
        25 Απριλίου 2017 at 15:46 — Απάντηση

        Σου αρέσει δεν σου αρέσει κύριε Γιώργο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίνε για το κατάντημα της χώρας. Για το κατάντημα της χώρας φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια και άσε τα “εφυολογήματα” για τα τελευταία 200 χρόνια και άλλα τέτοια φαιδρά. Τα δυο αυτά κόμματα έφτιαξαν το πελατειακό κράτος που όλοι ξέρουμε, κατασπατάλησαν 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης, εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος χωρίς να φτιάξουν τις απαραίτητες δομές ενός σύγχρονου κράτους και έχουν το απύθμενο θράσος να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ!!!!

        • ΓΙΩΡΓΟΣ
          25 Απριλίου 2017 at 18:23 — Απάντηση

          ΣΩΣΤΟ

          Όπως αγαπάτε, κύριε Μιχάλη μου! Και επειδή κάτι πας να μου πεις για εφυολογήματα και άλλα φαιδρά (όπως π.χ. ότι «στις δημοκρατίες ο λαός αποδίδει τις ευθύνες στους κυβερνήτες του κάθε τόσα χρόνια» , πολύ φαιδρό πραγματικά!) σου προτείνω κάτι πολύ σοβαρό. Να μη κάνουμε τις επόμενες εκλογές (Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα έχουν κάνει όλα τέλεια!) αλλά μια απολογιστική «εκλογοσυνέλευση» που θα ζητήσει ευθύνε για αυτούς που κυβέρνησαν από το 1974 ως τα 2015 ΜΟΝΟ! Πολύ δημοκρατικό, δεν είναι? Τι λες?

          • ΜΙΧΑΛΗΣ
            25 Απριλίου 2017 at 19:11

            Συνεχίζεις τα φαιδρά επιχειρήματα… Μερικά πολύ απλά ερωτήματα:
            1) Ποια κόμματα έφτιαξαν το πελατειακό κράτος;
            2) Ποια κόμματα καταχρέωσαν την χώρα φτάνοντας το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ;
            3) Ποια κόμματα κατασπατάλησαν 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης χωρίς να αυξηθεί η παραγωγικότητα της οικονομίας (φτάσαμε στο σημείο για να παραχθεί 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας να δαπανώνται 2,5 ευρω!!!!);
            4) Ποια κόμματα έκαναν διορισμούς στο δημόσιο τελείως αναξιoκρατικά και χωρίς να καλύπτονται πραγματικές ανάγκες (π.χ λείπουν γιατροί και νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία και περισσεύουν οι διοικητικοί υπάλληλοι);
            5) Ποια κόμματα ευθύνονται για τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των εξοπλισμών, της υγείας, της Siemens (ο κατάλογος είναι ατελείωτος…);

            Όταν μπορέσεις να τοποθετηθείς στα παραπάνω ερωτήματα τα ξαναλέμε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.