HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Γ’ Μοναστικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

Το Γ’ Μοναστικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

ΤΟ Γ’ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Συνήλθε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Σεπτέμβριο, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την Συνεδρία:

Η Δ.Ι.Σ. μεταξύ άλλων αποφάσισε την σύγκληση από 21ης έως 23ης Σεπτεμβρίου 2018 του Γ’ Μοναστικού Συνεδρίου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος με θέμα: «Ο ορθόδοξος Μοναχισμός και σύγχρονες μορφές Μοναχικής Πολιτείας».

Γνωρίζουμε πως τα μοναστήρια είναι φώτα μέσα στο σύγχρονο σκοτάδι, λιμάνια σωτηρίας, τόπος πνευματικής αναψυχής και παρηγοριάς και συνεχίζουν μέσα στου χρόνου τη ροή vα προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Εκκλησία και το Έθνος. Πολλές ψυχές ανθρώπων φτάνουν σ΄αυτά για πνευματικό ανεφοδιασμό.

Επίσης το Ορθόδοξο μοναχικό ήθος συνίσταται στον πολύ ζήλο υπέρ του Θεού αλλά και στην πολλή αγάπη υπέρ των ανθρώπων και μάλιστα υπέρ των αμαρτωλών ανθρώπων.

Για ένα τριήμερο το νησί μας θα δεχθεί αρκετούς Συνέδρους από Ιερές Μητροπόλεις όλης της Ελλάδας. Παράλληλα με τα πολύτιμα πορίσματά του Συνεδρίου θα αναγνωρισθεί πιστεύω και η Λευκάδα ως ένας σημαντικός πυλώνας Θρησκευτικού Τουρισμού που πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο. Πολύτιμες είναι και οι προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως μας για το σκοπό αυτό με την αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη των Μοναστηριών του νησιού μας.

Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στις εργασίες του σημαντικού αυτού Συνεδρίου.

Θεοδόσιος Απ. Κάτσενος
Θεολόγος – Υπάλληλος ΔΕΗ Α.Ε.

Προηγουμενο αρθρο
Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το «SUMMER CAMP 2018» Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Με στυλ... Τραμπ στη ΔΕΘ ο Τσίπρας: Αεροσκάφος, 11 συνοδευτικά, ασθενοφόρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.