HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014 !!!
Έπειτα από αυτό, το ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα της Λευκάδας για την Κυριακή 28/12/2014 θα είναι 11.00 πμ έως 16.00
Καλούμε τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της Λευκάδας και τους εμποροϋπάλληλους, να προετοιμαστούν για την λειτουργία των καταστημάτων ΟΛΕΣ τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ του χρόνου.
Καλούμε τους συνάδελφους εμποροϋπάλληλους αλλά και τους μικροκαταστηματάρχες, να… αγοράσουν από έναν υπνόσακο…
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ εύχεται σε όλους ….καλόν ύπνο και όνειρα γλυκά.

ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΕΠΟΜΑΣΤΕ

Την « ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ» την προανήγγειλαν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα ( είχαν ήδη ανακοινώσει στους εργαζόμενους πρόγραμμα και εορταστικό ωράριο, στο οποίο υπολόγιζαν και την τελευταία Κυριακή του έτους, πριν την κατάθεση και την ψήφιση της τροπολογίας) γιατί αυτοί είναι που κερδίζουν.

Τους εργαζόμενους – η κατάργηση της Κυριακής αργίας – τους οδηγεί στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα τους, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό. Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας.

Οι πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου, επιδιώκουν το βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να αντέξουν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από το λαιμό εκείνων των μικρών που εξακολουθούν να αντέχουν.

Για το συμφέρον ποιων καλούν τους συναδέλφους τους, να το στηρίξουν και να το εφαρμόσουν;

ΛΕΥΚΑΔΑ 27-12-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 14% στο Άκτιο
Επομενο αρθρο
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.