HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για το κόψιμο ρεύματος από την ΔΕΗ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για το κόψιμο ρεύματος από την ΔΕΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ διακοπών ρεύματος. Τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και καταγγελθεί και στη Λευκάδα. Παράλληλα, η ΔΕΗ φοράει τη μάσκα της κοινωνικής ευαισθησίας, μέσα από διαφημίσεις, τηλεοπτικά σποτ και διάφορα άλλα, για εργαζόμενους και ανέργους που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας υπενθυμίζει ότι αυτοί με τα μεγάλα χρέη είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και όχι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι με τους πετσοκομμένους μισθούς και επιδόματα που δεν μπορούν να αποπληρώσουν λογαριασμούς που έχουν διογκωθεί με καθοριστική συμβολή του χαρατσιού το προηγούμενο διάστημα. Η μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε εμπόρευμα, σε πεδίο κερδοφορίας μιας ιδιωτικοποιημένης δημόσιας επιχείρησης και η λειτουργία σε καθεστώς απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας είναι που δημιουργεί αυτά τα αποτελέσματα. Το κυνήγι στους φτωχούς εργαζόμενους, στους άνεργους εντείνεται, ενώ αφήνονται στο απυρόβλητο οι πραγματικοί μεγαλοοφειλέτες των εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ παράλληλα, το ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά γίνεται όλο και ακριβότερο αντίθετα με το βιομηχανικό ρεύμα στις μεγάλες καταναλώσεις που γίνεται φθηνότερο.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καλεί τη ΔΕΗ και τα εργολαβικά συνεργεία να μην κόβουν το ρεύμα σε εργαζόμενους, άνεργους που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογιαριασμούς τους. Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, συνολικά οι εργαζόμενοι, θα μπουν εμπόδιο σε αυτές τις πρακτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να απευθύνονται στο σωματείο τους ώστε να γίνεται με μαζικούς όρους παρέμβαση και διευθέτηση με τη ΔΕΗ.

Προηγουμενο αρθρο
Μικρά παραλειπόμενα της παρέλασης του Φεστιβάλ
Επομενο αρθρο
Πανηγυρίζει αύριο η Παναγία της Γύρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.