HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο θέμα της Υγείας και του Νοσοκομείου Λευκάδας στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Το θέμα της Υγείας και του Νοσοκομείου Λευκάδας στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Πρώτο θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε σήμερα (16/11) στη Λευκάδα, ήταν το θέμα της Υγείας και ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Όπως είχε προαναγγελθεί, σωματεία και φορείς του νησιού με επικεφαλής το Εργατικό Κέντρο, βρέθηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μετά από εισήγηση του κ. Γουλή (Λαϊκή Συσπείρωση) το θέμα συζητήθηκε πρώτο και αρκετά διεξοδικά. Να αναφέρουμε εδώ ότι το Περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα στα θέματα υγείας, αυτό αναγνωρίστηκε από όλους. Η απόφασή του είναι συμβολική, μπορεί όμως να αποτελέσει μοχλό πίεσης.

DSCN2654

Πρώτος τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βεργίνης ο οποίος περιέγραψε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λευκάδας. Προβλήματα υποχρηματοδότησης και έλλειψης ιατρικού προσωπικού, τόσο σοβαρά, ώστε να είναι επισφαλής η λειτουργία του. Δήλωσε ότι δεν είναι αρκετό ένα απλό ψήφισμα αλλά χρειάζονται γενναίες αποφάσεις.

DSCN2662

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σταματέλος που πήρε το λόγο στη συνέχεια δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Λευκάδας παίρνει έπαινο για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω μείωσης των δαπανών του. Υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για ανθρώπινες ζωές τόνισε. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους. Όσο δεν υπάρχει ανατροπή, οι περικοπές στις δαπάνες του Νοσοκομείου θα έχουν συνέχεια τόνισε.

DSCN2665

Παρέμβαση έκανε επίσης ο Δήμαρχος κ. Δρακονταειδής τονίζοντας ότι η κατάσταση στην Υγεία και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Χωρίς την ανατροπή αυτών των πολιτικών δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Λάζαρης ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι σε συνάντηση που είχε η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, πήραν τη διαβεβαίωση, ότι άμεσα θα προκηρυχτούν θέσεις για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαλικιάς στη σύντομη τοποθέτησή του δήλωσε ότι η Υγεία πλήττεται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής.

DSCN2685

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των παρατάξεων καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι συμφώνησαν για το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λευκάδας αλλά στο γενικότερο θέμα της Υγείας έδωσε ο καθένας το δικό του ξεχωριστό πολιτικό στίγμα.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος στη τοποθέτηση του, αποδέχτηκε όλα όσα το ψήφισμα των φορέων που κατατέθηκε, αναγνώρισε το οξύτατο πρόβλημα του Νοσοκομείου Λευκάδας, προσθέτοντας ακόμα ότι την ίδια εικόνα παρουσιάζουν σε γενικές γραμμές και τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά. Για το λόγο αυτό πρότεινε να προστεθεί σαν μέρος της διεκδίκησης, μια ημέρα αγώνα σε όλα τα Ιόνια Νησιά, που θα περιλαμβάνει κλείσιμο των Δήμων και των Περιφερειών και συμμετοχή σε μεγάλες κινητοποιήσεις.

DSCN2690

Το ψήφισμα που κατατέθηκε από τους φορείς της Λευκάδας και έγινε αποδεκτό είναι:

• αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και βιβλιάριο υγείας.
• Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
• Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
• Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό υλικό και στις υπηρεσίες Υγείας και μακροπρόθεσμα δωρεάν φάρμακα σε όλους, με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
• ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
• ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών θέσεων του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, λοιπό προσωπικό και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες υγείας και στο ΠΕΔΥ.

Προηγουμενο αρθρο
Νίκησαν και τις Σέρρες τα κορίτσια της Νίκης
Επομενο αρθρο
Δώδεκα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο ακρωτήρι Δουκάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.