HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο

Πρώτο θέμα στην αποψινή (9/4) συνεδρίαση του Δ.Σ. Λευκάδας είναι «Συζήτηση και λήψη απόφασης για το έργο: «Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας». Να θυμίσουμε ότι αυτή η συνεδρίαση είναι και η τελευταία του παρόντος Δ.Σ. όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων για σοβαρά θέματα. Από τώρα και μέχρι τον Αύγουστο, το παρόν Δ.Σ. θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις, μόνο για έκτακτα καθώς και ανωτέρας βίας θέματα.

Χτες είδε επίσης το φως τη δημοσιότητας η πρόσκληση του βουλευτή Θεόδωρου Σολδάτου προς τους φορείς της Λευκάδας για τη λήψη απόφασης ως προς το παραπάνω θέμα.

Η εκ νέου δημοπράτηση του έργου διεξάγεται ως γνωστόν στις 13 Μαΐου. Να σημειώσουμε ότι η ανταποδοτικότητα του έργου, βασίζεται στην εκμετάλλευση της Μαρίνας σκαφών μεγάλου μήκους, που συμπεριλαμβάνεται στο έργο, και στην καταβολή διοδίων.

Να αναφέρουμε κατ’ αρχή ότι στις μέχρι σήμερα δημόσια εκφρασμένες απόψεις και απ’ όσο τουλάχιστον έχει πέσει στην αντίληψη μας, η συζήτηση που διεξάγεται αφορά περισσότερο στο θέμα των διοδίων. Από πουθενά μέχρι σήμερα δεν εκφράστηκε προβληματισμός για οικολογικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις του έργου στο νησί, καθώς και στην αλλοίωση της νησιωτικής φυσιογνωμίας του.

Για το θέμα μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί αρνητικά: Ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, το Εργατικό κέντρο Λευκάδας, η δημοτική κίνηση «Όλοι για την Λευκάδα»,και Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας δίνοντας εναλλακτική πρόταση.

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης ο ίδιος, ο βουλευτής, καθώς και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης.

Ο Σπύρος Σπύρου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, χρειάζεται όμως επανεκτίμηση, αφού λάβουμε υπόψη μας τη γνώμη των φορέων και των πολιτών. Σαν αρνητικό αναγνώρισε μόνο το κόστος που θα επωμιστούν οι πολίτες πληρώνοντας διόδια διέλευσης.

Ο Ξενοφών Βεργίνης από την πλευρά του τόνισε την αναγκαιότητα του έργου. Αυτό που κατά την γνώμη του πρέπει να εξεταστεί, είναι το τεχνικό μέρος, καθώς και το θέμα των διοδίων.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο prisma 95,1 ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Μαργέλης τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του έργου, χωρίς καμιά εκ νέου επαναξιολόγηση.

Θετικά επίσης έχει ταχτεί μέχρι στιγμής και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Καθαρό πάλλεται το καινούριο μας όνειρο
Επομενο αρθρο
Επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Δημήτρη Ε. Σολδάτου «Καφέ Ρετρό»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.