HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο καράβι απ΄τον Παναμά που ‘χει δέσει στη Λυγιά

Το καράβι απ΄τον Παναμά που ‘χει δέσει στη Λυγιά

Σχεδόν είκοσι μέρες έχουν περάσει απ’ όταν ένα πλοίο με σημαία Παναμά βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Λυγιάς. Τις πρώτες μέρες κανένας δεν έδωσε σημασία. Σιγά – σιγά όμως και όσο το πλοίο εξακολουθεί να μην μετακινείται, άρχισε να προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους. Διάφορα σενάρια διαδόθηκαν. Ξεκινώντας από το απλό, ότι δηλαδή είναι φορτωμένο νερό με προορισμό τους Παξούς και περιμένει ανταλλακτικό για την επισκευή του! Και το πιο ανησυχητικό, ότι το πλοίο μεταφέρει χημικά απόβλητα από τη Γερμανία! Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στο Λιμεναρχείο εδώ και μέρες, αλλά παρ’ όλα αυτά η ανησυχία, σε συνδυασμό με την παραπληροφόρηση μεγαλώνει.

Στο Λιμεναρχείο απευθυνθήκαμε κι εμείς, το οποίο μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το πλοίο επέλεξε στη Λυγιά ως φυσικό αγκυροβόλιο. Βρίσκεται εκεί περιμένοντας ναύλο. Το Λιμενικό έχει ελέγξει τα χαρτιά του πλοίου, το οποίο σημειωτέον είναι άδειο. Παρακολουθείται μάλιστα στενά, ώστε να μην προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προηγουμενο αρθρο
Τελετή λήξης Φεστιβάλ Φολκλόρ – Βραβεύσεις (Φώτο + Βίντεο)
Επομενο αρθρο
Φωτιά σε πολυτελές τζιπάκι έξω από το ξενοδοχείο Ionion Blue στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.