HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο κατάστημα του Αργύρη Γιαννουλάτου στο παζάρι της Λευκάδας το 1930

Το κατάστημα του Αργύρη Γιαννουλάτου στο παζάρι της Λευκάδας το 1930

Ο Αργύρης Γιαννουλάτος εικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες στην είσοδο του καταστήματος του στο παζάρι της Λευκάδας, εκεί που στεγάζεται σήμερα το «Baccara», κοντά στο 1930. Ένα κατάστημα φορτωμένο με παπούτσια.

 Ξεκίνησε κατασκευάζοντας ο ίδιος  παπούτσια  νεαρός, μόλις επέστρεψε από τον στρατό. Οι δουλειές πήγαιναν καλά και κατάφερε με την  εργατικότητα και την διορατικότητα του να δημιουργήσει μια μικρή βιοτεχνία κατασκευής παπουτσιών με τεχνίτες κάθε είδους.

Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο δεν επαναπαύτηκε. Μαζί με συνέταιρο  άνοιξε ένα πολύ μεγαλύτερο κατάστημα λίγο παραπάνω στην κεντρική πλατεία, εκεί που βρίσκεται σήμερα το καφέ  Indigo.  Επρόκειτο για ένα πολυκατάστημα όπως ήταν ο Λαμπρόπουλος στην Αθήνα!

 Το κτίριο της κεντρικής Πλατείας  ήταν ένα πανέμορφο νεοκλασικό που στον επάνω όροφο στεγάζονταν η Λέσχη Ομόνοια. Στη κατοχή η Λέσχη επιτάχθηκε από τους  Ιταλούς.  Εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα μαγειρεία  της το 1943, καταστράφηκε ολοσχερώς καθώς και τα παρακείμενα σε αυτό κτίρια.

Ο Αργύρης Γιαννουλάτος καταστράφηκε οικονομικά.  Συνέχισε όμως τις εμπορικές του δραστηριότητες από το μηδέν, πρόκοψε και ξαναδημιούργησε περιουσία. Πέθανε το 1978 σε ηλικία 75 ετών.

Προηγουμενο αρθρο
Κέρκυρα: Νεκρό 14χρονο παιδί σε τροχαίο
Επομενο αρθρο
Δωρεά Ριμπολόβλεφ στο Νοσοκομείο Λευκάδας αναλυτή για test ανίχνευσης κορονoϊού μοριακής μεθόδου (PCR)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.