HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΤο νέον εργοστάσιον της Ηλεκτρικής Εταιρίας στη Λευκάδα το 1936…

Το νέον εργοστάσιον της Ηλεκτρικής Εταιρίας στη Λευκάδα το 1936…

Το νέον εργοστάσιον της Ηλεκτρικής Εταιρίας
Εφημερίδα: «Η Φωνή της Λευκάδας», 30 Αυγούστου 1936

Προ ολίγων ημερών ήρχισεν κατασκευαζόμενον εις το μέρος όπου τα μηχανοστάσια της Ηλεκτρικής Εταιρίας και του παγοποιείου νέον εργοστάσιον ψυγείου. Δεν γενάται ουδεμία αμφιβολία ότι η νήσος μας και μέγα μέρος της Ακαρνανίας ήτις τα μέγιστα θα εξυπηρετηθεί εκ της κατασκευής του νέου εργοστασίου, μετά μεγάλης ανακουφίσεως και ικανοποιήσεως θα πληροφορηθούν το γεγονός.

Είναι αληθές ότι η έλειψις ενός τοιούτου εργοστασίου ήτο λίαν αισθητή και πλείστας δυσχερείας αντιμετώπιζεν ο εμπορικός κόσμος ως εκ της ελλείψεώς του. Οι κ.κ. Σολδάτος και Γκιωνάκης οίτοινες πάντοτε κινούμενοι περισσότερον από φιλοπροόδους τάσεις και ολιγώτερον από πνεύμα εμπορικής σκοπιμότητος προσφέρουν ακόμη μίαν φοράν σπουδαίαν υπηρεσίαν εις τον τόπον δια της κατασκευής του ψυγείου.
Σήμερον είναι καταφανής η έλλειψις εμπορευμάτων εκ της αγοράς λόγω του ότι ταύτα δεν διατηρούνται ελλείψει ψυγείου. Τυρόν δε ήτο δυνατόν να έχομεν καθώς και άλλα είδη, μεγάλας δε υφίστατο ζημίας ο εμπορικός κόσμος εκ της καταστάσεως αυτής.

Αρκετά δε σπουδαίον είναι δια την Λευκάδα το γεγονός ότι εκ της θέσεως αυτής θα είναι εύκολον να φορτώνονται και μεταφέρονται βαρέλια τυρού από οιονδήποτε μέρος της Ακαρνανίας κατ΄ευθείαν δια τα ψυγεία. Το νέον εργοστάσιον ως μας ανεκοίνωσαν οι ιδιοκτήται πρόκειται να είναι από τα τελειότερα με πλουσίας εγκαταστάσεις αρτίαν λειτουργίαν και μεγάλης χωριτικότητος, γενικώς δε θα πληροί όλους τους όρους των καλλιτέρων εργοστασίων του είδους του, θα είναι διώροφον τα εμπορεύματα δε θ΄αναβιβάζονται δι΄ηλεκτρικού ασανσέρ, εις τον δεύτερον όροφον, θα έχει θαλάμους υγρούς και ξηρούς ψήξεως, εν ολίγοις δε θ΄ αποτελέσει δια την μικράν μας πόλιν σταθμόν εις την βιομηχανικήν της πόοδον και εξέλιξιν.

Οι κ.κ. Σολδάτος και Γκιωνάκης είναι άξιοι θερμών συγχαρητηρίων ακόμη μίαν φοράν δια την νέαν τους ρηξικέλευθον ενέργειαν.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Φωνή της Λευκάδας» 30 Αυγούστου 1936.

Διαβάστε για την Ηλεκτρική Εταιρεία:Έξω από την Ηλεκτρική Εταιρεία της Λευκάδας το 1948

Προηγουμενο αρθρο
Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας με φόντο τη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση «Γιορτή Άθλησης για όλους»