HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Παιδικό καρναβάλι της Λευκάδας

Το Παιδικό καρναβάλι της Λευκάδας

Πρώτη Κυριακή της αποκριάς σήμερα και στην πόλη της Λευκάδας πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Παιδικό καρναβάλι. Ο καιρός παρά το λίγο αεράκι που φυσούσε, ήταν σε γενικές γραμμές καλός.

Και ήταν πράγματι ημέρα αφιερωμένη στους εκκολαπτόμενους αυριανούς καρναβαλιστές η σημερινή, αφού από νωρίς πλήθος παιδιών μικρών και μεγάλων με τους γονείς τους, βρήκαν στην κεντρική αγορά για να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε η Σχολή Χορού της Ευρυδίκης Μεσσήνη και η Σχολή Χορού School of Art της Αλεξάνδρας Μπούρα, ακολούθησε η Φιλαρμονική μας, ντυμένη για την περίσταση κάπως αποκριάτικα. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την άφιξη του καρνάβαλου που αναβλήθηκε λόγω καιρού την Τσικνοπέμπτη. Ακολούθησε η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων της πόλης: 1ο, 2ο, 3ο, και 4ο καθώς και των Δημοτικών σχολείων της Λυγιάς και του Νυδριού. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν Άγιος Μηνάς – Κεντρική Αγορά – Παραλία.

Τα παιδιά ήταν πανέμορφα, όλο ζωντάνια και αυθορμητισμό και οι στολές φαντασμαγορικές. Γονείς και δάσκαλοι άλλοι μασκαρεμένοι και άλλοι όχι, συνεπικουρούσαν την όλη προσπάθεια.

Στην παραλία τη σκυτάλη ανέλαβε -ο καταλληλότερος για την περίσταση- Νίκος Βερύκιος, φορώντας και περικεφαλαία, ο οποίος από μικροφώνου με κέφι και μπρίο παρουσίασε τα σχολεία, αστειεύτηκε με τα παιδιά, δίνοντας το πρόσταγμα για κέφι και σφυρίγματα.

Σημείωση: κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώσει το ρεπορτάζ και θα ήταν σχεδόν πλήρες. Παρακολούθησα και φωτογράφισα η ίδια την εκδήλωση. Ανεβοκατέβηκα δυο φορές την κεντρική αγορά. Με σπρώξανε και με πατήσανε αρκετές φορές, στην προσπάθειά μου να βρω μια καλή θέση για φωτογράφηση. Οι παρατηρήσεις που θα κάνω στη συνέχεια είναι η προσωπική μου αίσθηση από την εκδήλωση.

Υπήρχε παντελής έλλειψη οργάνωσης και στοιχειώδους λογικής.
– Κανένας δεν συμβούλεψε τα γκρουπ να βαδίζουν πιο αργά και να αφήνουν μια εύλογη απόσταση το ένα με το άλλο.
– Η παρέλαση στην αγορά τελείωσε σε 10 λεπτά και δεν προλάβαμε να καμαρώσουμε την προσπάθεια των παιδιών.
– Η έλλειψη συντονισμού είχε σαν αποτέλεσμα τα Σχολεία να στοιβαχτούν στην Κάτω Βρύση και να περιμένουν αρκετά μέχρι να έρθει η σειρά τους, να τα παρουσιάσει ο Νίκος.
– Ενώ υπήρχε άφθονος χώρος στην παραλία έμεινε ανεκμετάλλευτος αφού και η λήξη της εκδήλωσης έγινε επί της αγοράς στριμωχτά μπροστά από το Κάρμα.

Προηγουμενο αρθρο
Δόξα Λευκάδας – Πανερυθραικός 78-74
Επομενο αρθρο
Ο Αποκριάτικος Χορός της Νέας Χορωδίας

1 Σχόλιο

  1. Ελπίς Αργύρη -Σάντα
    7 Μαρτίου 2016 at 04:27 — Απάντηση

    Είναι αλήθεια πως έλειπαν πολλά από την Οργάνωση του παιδικού Καρναβαλιού τόσο π σκάφτηκα ότι από την Λευκάδα λείπει ο Βούλης ο Βρετός, , Βασίλης ο Θερμός .Όμως για εμάς τος Λευκαδίτες της του πέραν του Ατλαντικού, ζήσαμε μέσον του Ιντερνέτ, στιγμές συγκίνησης με τον Παιδόκοσμο της μητρικής μας Γης– Έτσι κρατήσαμε τα καλύτερα συναισθήματα από τις τόσες χαριτωμένες και γλυκές Φατσούλες. Τόσο χαρούμενα προσωπάκια που και ο καρνάβαλος ο ίδιος τα χάρηκε στα γρήγορα σαν να ήταν ζωντανός, Το Γεγονός είναι ότι η Λευκάδα πρωτοστατεί στο καρναβάλι με αποκλειστικά παιδική παρουσία. Εύγε και του χρόνου πιό οργανωμένο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.