HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΤο Ροζ του Μεγάλου Φαραγγιού

Το Ροζ του Μεγάλου Φαραγγιού

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Εδώ στην ηρεμία της πόλης μου, όπου όλα έχουν ισοπεδωθεί απο τη λευκότητα του χιονιού, τέτοιες επαναλαμβανόμενες μέρες ανατρέχω στα ταξίδια μου. Κι αναθυμούμαι όμορφους τόπους που σημάδεψαν τις εντυπώσεις μου.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα ταξίδι στο Γκράν Κάνυον της Αμερικής, που αποτελεί θαύμα και μεγαλείο της φύσης. Φτιαγμένο θαρρείς απο γλύπτη, σμιλεμένο με την τέχνη της φυσικής τελειότητας, το βαθύ φαράγγι έχει πάρει με τους αιώνες δεκάδες αποχρώσεις του ρόζ, του κόκκινου, του κεραμμυδιού χαρίζοντας στον ταξιδιώτη το δέος του βάθους και του κάλλους.

6

Καθώς ακροπατείς στα χείλη του και το βλέμμα προσπαθεί να φτάσει στην κοίτη του ποταμού, θαρρείς πως βρίσκεσαι μετέωρος ανάμεσα στον κόσμο της αλήθειας και του παραμυθιού.

Η ζέστη της ερήμου σε κάνει να ιδρώνεις, μα ένα απαλό αεράκι έρχεται να σβήσει τη δίψα βουτώντας σε στην αγριότητα του βάθους αλλά και στην απαλή αλληλουχία των αποχρώσεων του ρόζ.

8

Περπατήσαμε με γενναιότητα στην κόψη του ξυραφιού, αχόρταγα ρουφώντας την ερημία του τόπου, απολαμβάνοντας τις έντονες ηλιαχτίδες του δειλινού που έβαφαν εντονότερα τα ροζ χρώματα.

Πραγματικά, ένα ταξίδι στο Γκράν Κάνυον είναι απο αυτά που δεν πρέπει να χάσει κανείς αν βρεθεί στη μεγάλη και πλούσια Αμέρικα.

7

Οσο για τον πηγαιμό ως εκεί μέσα απο την έρημο με τους μεγάλους κάκτους, τα φίδια, τις σαύρες και τα λαγουδάκια, η αίσθηση ήταν πως βρισκόμασταν σε ταινία του φάρ

Προηγουμενο αρθρο
Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών συμμετείχε στην έκθεση Philoxenia 2014
Επομενο αρθρο
Η έκθεση του Υπουργείου με τις παρατυπίες στο πρόγραμμα LEADER

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.