HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Σωματείο «ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΕΣ» για τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας

Το Σωματείο «ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΕΣ» για τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας

Με έκπληξη, που μετατράπηκε σε πίκρα αλλά και θυμό και αγανάκτηση, γίναμε γνώστες του Δελτίου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης, που αφορά στην απόφαση του εφετείου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγίου Σπυρίδωνα της πόλης μας.

Το Σωματείο μας ″ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΕΣ″ ήταν το μοναδικό που έπειτα από πρόταση του πρώην Δημάρχου Λευκάδας κ. Βασιλείου Φέτση πρόθυμα και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. δέχθηκε, έπειτα και από τη σχετική συνεννόηση και συζήτηση με την Ιερά Μητρόπολη και των πληρεξούσιων δικηγόρων της, τη στήριξη της παραπάνω αγωγής με πρόσθετη παρέμβαση σαν φυσικών προσώπων των συμπολιτών μας Θωμά Στραγαλινού, Σπύρου Κοκκόλη, Βαγγέλη Γιανουλάτου, Βασίλη Φέτση, Σπύρου Αργύρη, Παναγιώτη Δρακάτου, του μακαρίτη Θωμά Κατωπόδη (Ναυάρχου), Καλλιόπης Σαλμά, Χαράς Παπαδάτου και Ξενοφώντα Κουκουλιώτη, με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Κων/νο Παπαγεωργίου επίκουρο καθηγητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Α.Π.Θ.

Η πρόσθετη παρέμβαση του Σωματείου μας με τις προτάσεις που κατατέθηκαν και στην πρώτη δίκη στο πολυμελές Πρωτοδικείο Λευκάδας, αλλά και στη δεύτερη στο εφετείο Δυτικής Ελλάδας (Αγρίνιο) με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας κ. Παπαγεωργίου συνετέλεσαν τα μέγιστα στις δικαστικές αποφάσεις των παραπάνω δικαστηρίων.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι στοιχειώδεις λόγοι δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, στοιχεία που παντελώς λείπουν από το Δελτίο της Ιεράς Μητροπόλεως, με πλήρη άγνοια και απαξίωση του Σωματείου μας αλλά και των παραπάνω συμπολιτών μας, δημιουργούν ένα αίσθημα τουλάχιστον δυσαρέσκειας και πίκρας στους συμπολίτες μας, που καθημερινά μεγαλώνει και μετατρέπεται, όπως και παραπάνω αναφέρουμε, σε αγανάκτηση και οργή.

Ακόμη είμαστε υποχρεωμένοι, για να αναδειχθεί η αλήθεια και να γνωρίζει ο Λευκαδίτικος λαός τα πραγματικά γεγονότα, να αναφερθούμε και στην καταλυτική παρέμβαση, βοήθεια και ουσιαστικά ανάδειξη και ″ξεκίνημα″ του θέματος για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον πρώην Δήμαρχο Λευκάδας Βασίλειο Φέτση, που πρώτος, το Σεπτέμβριο του 2007, όταν κανένας μέχρι τότε Δημόσιος Άρχοντας δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα, όταν οι πάντες συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής Εκκλησίας, με άλλα πράγματα ησχολούντο… Πρώτος, στα τριακόσια τόσα χρόνια από το κτίσιμο του Ναού, εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο και παραβρίσκονταν και μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας, εκπροσωπώντας σαν Δήμαρχος το Λαό της Λευκάδας, και ανέλαβε εξ ιδίων όλη την οικονομική δαπάνη των πρόσθετων παρεμβάσεων αφού το Σωματείο μας δεν είχε την οικονομική ευχέρεια. Και όμως στο παραπάνω Δελτίο, για λόγους που δεν μπορούμε να σκεφθούμε, εντελώς αυθαίρετα και αλαζονικά ούτε καν αναφέρεται το όνομά του, όχι σαν φυσικού προσώπου αλλά σαν Δημάρχου, θεσμικού εκπροσώπου του Λευκαδίτικου Λαού, για την πρωταρχική αλλά και όλη την συμβολή του στην προσπάθεια.

Και τελειώνοντας θέλουμε να τονίσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις, τέσσαρες τον αριθμό αναφέρονται σε κτητορικό Ναό τειθέμενο σε Δημόσια Λατρεία. Η Εκκλησία ανήκει στην τοπική κοινωνία της Λευκάδας και στο Λαό της Λευκάδας.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ″ ΟΙ ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΕΣ″

Προηγουμενο αρθρο
Ανανέωση χορωδιακού Τμήματος της Νέας Χορωδίας
Επομενο αρθρο
Η Αιξ της Προβηγκίας: Με άρωμα λεβάντας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.