HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο σωματειο ΟΤΑ Λευκάδας για το ατύχημα εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου

Το σωματειο ΟΤΑ Λευκάδας για το ατύχημα εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό στους χώρους εργασίας των Δήμων αυτή τη φορά στο Δήμο Λευκάδας.

Συνάδελφος που εργάζεται ως συνοδός στην αποκομιδή των απορριμμάτων τραυματίστηκε σε ώρα εργασίας το πρωί του Σαββάτου 27/5, όταν ένα διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο έπεσε πάνω του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πόδι. Ευτυχώς για τον συνάδελφο σαν από θαύμα γλίτωσε, αλλά θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό και αλλού.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αύξησης των επισκεπτών στο νησί για τουρισμό. Αυτό έχει να κάνει τόσο με εξωτερικούς παράγοντες, όσο και με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας. Μια υπηρεσία που συνεχώς υποβαθμίζεται από έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Ο Δήμος Λευκάδας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά την υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και τη μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, όπως γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες.

Και μεταξύ αυτών, η κυβέρνηση εναρμονισμένη πλήρως με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. προχωρά στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην εργασία του.

Για όλα τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας τόσο στην υπηρεσία καθαριότητας, όσο και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, το Δ.Σ. προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 1/06/2017 και ώρα 10:00 πμ έως 1:00 μμ και συγκέντρωση στο χώρο του Δημαρχείου.

ΤΟ ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Η Ομηρική Ιθάκη & η κλασσική Λευκάδα έχουν απίστευτα κοινά στοιχεία!
Επομενο αρθρο
Την επαναφορά της απόσυρσης πρότεινε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.