HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο τσιμεντάρισμα της παραλίας του Αγίου Νικήτα με φωτογραφίες

Το τσιμεντάρισμα της παραλίας του Αγίου Νικήτα με φωτογραφίες

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας τα γεγονότα.
Έναν κατεστραμμένο αγωγό αποχέτευσης στην παραλία του Αγίου Νικήτα αντικατέστησε πρόσφατα ο Δήμος. Όπως μας καταγγέλθηκε, αλλά φαίνεται και στις φωτογραφίες, έπεσε άλλο τόσο τσιμέντo, ώστε να φαρδύνει το πεζούλι, που υπήρχε κάτω από τη μάντρα της οικοδομής , σχεδόν στο διπλάσιο. Δημιουργήθηκε έτσι ένα πεζοδρόμιο 3 μέτρων. Επίσης σε άλλο σημείο, λίγο παραπέρα, χωρίς κανένα λόγο έριξαν ακόμα μια μπετονιέρα τσιμέντο! Διαβάστε το άρθρο [ΕΔΩ]

Με απάντηση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων δηλώνει πως έπεσε τσιμέντο μόνο στα σημεία που προϋπήρχε. Διαβάστε την ανακοίνωση [ΕΔΩ].

Όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος αναγνώστης μας -κάτοικος του Άγιου Νικήτα- την Κυριακή έγινε αυτοψία στην περιοχή, από κλιμάκιο του Λιμενικού σώματος, επειδή το έργο έγινε εντός ζώνης παραλίας.

Επίσης στο Δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης ρωτήθηκε ο Δήμαρχος με βάση ποια μελέτη εκτελέστηκε το έργο και ποιος ήταν επιβλέπων. Η απάντηση που πήρε ήταν πως το συγκεκριμένο έργο δεν χρειαζόταν επίβλεψη.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Υπάρχει όπως και συνέχεια. Τη σχολιάζουμε όχι τόσο ως προς τα γεγονότα αλλά ως προς τη φιλοσοφία που κομίζει. Μια φιλοσοφία που μας έχει γίνει γνώριμη τον τελευταίο καιρό. Λέγεται στρεψοδικία ή αλλιώς αποπροσανατολισμός. Αντί δηλαδή να ασχοληθούμε με το γεγονός, προβάλουμε κάποιο άλλο και αποπροσανατολίζουμε τα πράγματα.

Εξηγούμαστε με τη χρήση της κοινής λογικής:

– Από πουθενά δεν υποστηρίχτηκε ότι δεν χρειαζόταν η αντικατάσταση του σωλήνα.
– Από κανέναν δεν υποστηρίχτηκε ότι όλα ήταν ρόδινα στην παράλια από τη λειτουργιά του σωλήνα αποχέτευσης.
– Αλλά με το να υπερτονίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούσε ο σωλήνας, είναι φανερό πως το κάνουμε με σκοπό τον αποπροσανατολισμό.

– Εκτός αν μπούμε στη λογική ότι αφού λύνουμε ένα πρόβλημα και μάλιστα χρόνιο, δικαιούμαστε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο.
– Κανένας επίσης δεν θα είχε αντίρρηση, αν τεχνικά, το επί πλέον φάρδος του πεζοδρομίου είχε σκοπό τη θωράκιση του έργου. Κάτι τέτοιο όμως δεν ειπώθηκε.
-Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως «έπεσε τσιμέντο μόνο στα σημεία που προϋπήρχε».

Οι δυο φωτογραφίες που δημοσιεύουμε παρακάτω για σύγκριση είναι παλιότερες.
Η πρώτη είναι δική μας και είναι από τις 25 Γενάρχη. Τη δεύτερη μας την έστειλε ο αναγνώστης μας.

2016-03-15_1948

3

1_001
21-001 (1)

3

Προηγουμενο αρθρο
Από το βαθύ ροζ στο λευκό
Επομενο αρθρο
Συνάντηση Δημάρχου Λευκάδας και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου με την Ένωση Ξενοδόχων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.