HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΤο φεστιβάλ Φολκλόρ στα πρώτα του βήματα

Το φεστιβάλ Φολκλόρ στα πρώτα του βήματα

Το φεστιβάλ φολκλόρ χρονολογείται από το 1962. Η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύουμε αναφέρει ημερομηνία Αύγουστος 1964. Τολμούμε να μαντέψουμε, από τα ξυλοπάπουτσα που φαράνε οι χορευτές, ότι το συγκρότημα που χορεύει είναι από την βόρεια Γαλλία.

5

Στην επόμενη φωτογραφία δεν αναφέρεται χρονολογία. Το συγκρότημα είναι από τις Ηνωμένες πολιτείες

37

Και τις δυο φωτογραφίες δείξαμε σε παλαιότερους, αλλά δυστυχώς κανένας δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ποιο ακριβώς σημείο του κεντρικού πεζόδρομου εικονίζεται.

Προηγουμενο αρθρο
Οι Ρώσοι μας ξανάρχονται!
Επομενο αρθρο
Πάλι χωρίς νερό σήμερα!

3 Σχόλια

  1. μακης μελας
    29 Σεπτεμβρίου 2016 at 11:12 — Απάντηση

    Κα Σαντα, η πρωτη φωτογραφια μαλλον ειναι λιγο πιο πανω απο το ναο του Παντοκρατορος και στο σημειο απεναντι απο την οδο Μητροπολεως. Το καταστημα με τις τεντες ηταν του μακαριτη Θαν. Τετραδη με υαλικα κλπ. Στη καθετη επιγραφη διακρινουμε AGIP GAS. Τετοια εικονα βιτρινας διπλη εισοδο ενδιαμεσα και νεα κατασκευη λιγα καταστηματα ειχαν τοτε [1962] στη κεντρικη αγορα. Τα περισσοτερα ειχαν τις ξυλινες τζαμαριες κλπ. Ο κοσμος ειναι μεσα στο οδοστρωμα, γιατι ηταν εκει ενα περιπτερο, [ηταν μεχρι προγφατα].Η ξυλινη εισοδος υπαρχει και σημερα.Το πρωτο αριστερα καταστημα [ξυλινη τζαμαρια με εμπορευματα ρολο κατεβασμενο μπαουλο κλπ] με τον καθημενο πολιτη μπροστα πρεπει να ηταν του Χατζηγεωργιου. Οι καρεκλες ηταν απο το καφενειο στη συνεχεια προς Παντοκρατορα …..Νομιζω οτι στο πρωτο απο τα χαμηλα καταστηματα ηταν ο εμπορος Φιλιππας. Η φωτογραφια εχει τραβηχτει απο το κτηριο που στεγαζoταν τοτε ο ΟΤΕ πανω απο το σημερινο φαρμακειο Γειτονα …
    Αυτα …29 σεπ 2016
    μακης μελας

  2. Βιολέττα Σάντα
    27 Σεπτεμβρίου 2016 at 11:39 — Απάντηση

    Ευχαριστούμε τον κ. Μελά για τη βοήθεια. Για την 2η φωτογραφία με το συγκρότημα από την Αμερική, είμαστε σχεδόν σίγουρη, ότι η τοποθεσία είναι το σημείο που βρίσκονται σήμερα τα καταστήματα χρυσαφικών Αργύρη. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Σάκης Χαλικιάς με σχόλιο του στο fecebook.

  3. μακης μελας
    27 Σεπτεμβρίου 2016 at 11:28 — Απάντηση

    Κυρια Σαντα, η δευτερη φωτογραφια ειναι μπροστα στο Βιβλιοπωλειο και Προ Πο των αφων Τσιριμπαση οταν στεγαζοταν στο κτηριο του Φιλ Μελα κοντα στην πλατεια, σημερα ασημικα κληρονομων Αγγελου Αργυρη.
    Το επομενο προς τα δεξια καταστημα ηταν το εμπορικο του Μακη Μελα του Φιλιππου [ειχε στις βιτρινες για τον ηλιο εσωτερικες τεντες και διακρινονται], μετα ειναι η οδος που οδηγουσε προς την Αστυνομικη Διοικηση και το φουρνο Ζωιτα κλπ.
    Αμεσως μετα διακρινεται η ποτοποιια και το Προ Πο Μανιακη…Καθοριστικη ειναι η επιγραφη Προ Πο…
    Θα προσπαθησω και για την πρωτη φωτογραφια με τα προιοντα ΠΙΤΣΟΣ
    Μακης Μελας 27 σεπ 2016

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.