Το ψήσιμο του πασχαλινού οβελία στην Κουζούντελη στου Μπακόλα
Μέρα Λαμπρής σήμερα και το δροσερό αεράκι που φυσά από το πρωί στην πόλη της Λευκάδας σκορπά παντού τις μυρωδιές από το ψήσιμο του οβελία.
Είναι γνωστό πως το τελετουργικό του ψησίματος του πασχαλινού οβελία γίνεται κάποιες φορές σημαντικότερο από την ιδία την απόλαυση της γεύσης του. Υπάρχουν μερακλήδες στο είδος αλλά και επαγγελματίες. Ο Νιόνιος Μπακόλας και ο γιος του ο Κώστας, τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνουν να ψήσουν τα αρνιά σε όσους είτε δεν διαθέτουν χώρο είτε θέλουν να αποφύγουν τη φασαρία. Στην περιοχή της Κουζούντελης στον «Πλάτανο», διπλά στου Αμερικάνου, πρώην καφενείο «Πάπιου» για τους παλιότερους, έχουν δημιουργήσει μια καλή κατασκευή. Μπορούν ταυτόχρονα να ψήνονται πολλά αρνιά. Εκτός των αρνιών αναλαμβάνουν και ψήνουν κοκορέτσι και σπληνάντερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια