HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δ.Σ. από την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ»

Το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δ.Σ. από την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δ.Σ. της 15.9.14, από την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ» και τροποποιεί αυτό που προτάθηκε και ψηφίστηκε από την Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το ΔΣ Λευκάδας έχοντας στην προτεραιότητά του τα θέματα υγείας για λόγους επείγοντα χαρακτήρα ,αλλά και σαν συμβολική πράξη (πρώτο ψήφισμα ΔΣ), θεωρεί ότι :

  • Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να προσφέρεται επαρκώς και ισότιμα σε όλους τους πολίτες σαν ανταποδοτικό των φόρων τους και των εισφορών τους
  • Η κατάσταση του νοσοκομείου Λευκάδας είναι σε οριακό σημείο και επιβάλλεται άμεσα η πρόσληψη μόνιμου και λοιπού προσωπικού. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι πολλές αποχωρήσεις κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για άμεση αναπλήρωση και επαύξηση του προσωπικού αυτού.
  • Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με την πλήρη υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ τόσο από την έλλειψη ιατρών όσο και από την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για ιατρικές υπηρεσίες (όπως η είσοδος στα εξωτ. Ιατρεία, οι εξετάσεις κτλ) που ήταν δωρεάν.
  • Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο κέντρο υγείας Βασιλικής καθώς και σε άλλα περιφερειακά ιατρεία.

Το ΔΣ Λευκάδας δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Λευκάδας αλλά και στις άλλες υπηρεσίες υγείας του Δήμου μας.
Θα αγωνιστεί δε, για ένα δημόσιο νοσοκομείο που θα υπηρετεί τον πολίτη με σύγχρονες και ολοκληρωμένες δωρεάν παροχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τη διαφύλαξη της καλής υγείας των συμπολιτών μας.

Βασίλης Αραβανής

Προηγουμενο αρθρο
Κινδύνεψαν από ξαφνικό μπουρίνι στον Καστό 13 τουρίστες και τα σκάφη τους
Επομενο αρθρο
Ο Πανλευκάδιος καλωσορίζει τους αθλητές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.