HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο ωράριο των καταστημάτων (η μουσική πρέπει να ενώνει …!!!)

Το ωράριο των καταστημάτων (η μουσική πρέπει να ενώνει …!!!)

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα με το θερινό ωράριο των καταστημάτων με μουσική. Ποτέ να κλείνουν; Πρέπει να διασκεδάζουν όσοι έρχονται στο νησί μας; Τι γίνεται με τους περιοίκους των καταστημάτων και τους ανθρώπους που ΔΕΝ θέλουν το συγκεκριμένο βράδυ να ξενυχτήσουν; Ποια είναι η χρυσή τομή που αφήνει όλους ικανοποιημένους;

Νομίζω πως υπάρχει εγκλωβισμός σκέψης και αντεπιχειρήματα μεταξύ κωφών.

ΟΛΟΙ έχουμε έναν κοινό σκοπό. Επαγγελματίες, ξενοδόχοι, ΔΗΜΟΣ, κάτοικοι. Θέλουμε όλοι όσοι μας επισκεφθούν, να “περάσουν καλά”!!!!!!!!!!!!! Κάποιοι έρχονται να ξεφαντώσουν, άλλοι να ξεκουραστούν, άλλοι θέλουν να ξεφαντώσουν 2-3 βράδια και να ξεκουραστούν τα υπόλοιπα. Επίσης υπάρχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι, που έχουν κι αυτοί το δικαίωμα την επιλογής για τους ίδιους και την οικογένεια τους. ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!! Όλοι διασκεδάζουμε η όλοι κοιμόμαστε !!

Πιστεύω ότι το “υπόδειγμα” που έχει εφαρμοστεί στην Βασιλική (σε ορισμένα τμήματα) έχει τα περισσότερα οφέλη. Εκεί υπάρχουν ως γνωστόν ΠΟΛΛΑ κλαμπ που μέρα παρά μέρα έχουν πάρτι με εκκωφαντική μουσική, με αποτέλεσμα να “διασκεδάζουν μέχρι πρωίας” οι θαμώνες τους και να υπάρχει νευρικός παροξυσμός σε κατοίκους και πελάτες ξενοδοχείων !!!

Υπήρξαν λοιπόν συνεννοήσεις και πλέον, μέχρι την 1 μετά τα μεσάνυχτα η μουσική βρίσκεται στην διαπασών και κατόπιν τα ντεσιμπέλ χαμηλώνουν και οι πόρτες κλείνουν.

Όσοι το επιθυμούν, συνεχίζουν το γλέντι ΜΕΣΑ στον κλειστό χώρο και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να βρουν την πολυπόθητη ( γι αυτούς ) ησυχία!!!!! Δεν υπάρχει ελευθερία στην διασκέδαση όταν αυτή εισβάλλει στην γαλήνη του άλλου !! Η διασκέδαση πρέπει να είναι προσωπική επιλογή του καθενός και όχι αναγκαστική συνθήκη επιβολής στον διπλανό μας

Προτείνω λοιπόν στον ΔΗΜΟ (αυτό υποστηρίξαμε και στην πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής) να υπάρχει μέχρι την 1 ανοχή και ανοιχτές πόρτες, αλλά κατόπιν μηδενική ανοχή στα υψηλά ντεσιμπέλ!! Οι επαγγελματίες καταστηματάρχες φυσικά θέλουν (και πρέπει)! να δουλέψουν περισσότερο. Όμως με σεβασμό στους υπόλοιπους συμπολίτες και επισκέπτες μας. Κλειστές πόρτες λοιπόν, στοιχειώδης ηχομόνωση και χαμηλά ντεσιμπέλ μετά την 1. Ο κόσμος που θέλει να διασκεδάσει θα συνεχίσει να πίνει το ποτό του και να ακούει μουσική, οι υπόλοιποι θα κοιμηθούν γιατί το πρωί έχουν ΑΛΛΟ πρόγραμμα! Τόσο απλά.

(Με την ευκαιρία, πρέπει ΔΗΜΟΣ και Τροχαία να αντιμετωπίσουν τις κόντρες με μηχανάκια και με τις κομμένες εξατμίσεις που γίνονται μάστιγα τα καλοκαίρια…)
Τα προβλήματα αυτά έχουν προ πολλού λυθεί σε όλους τους πολιτισμένους (…και τουριστικά ) προορισμούς. Όλοι μας φυσικά θέλουμε σε αυτούς τους προορισμούς να καταταγεί μελλοντικά και η Λευκάδα μας. Προορισμός που δεν θα επιδιώκουμε μέσα σε 40 ημέρες να κλείσουμε τα έξοδα της χρονιάς, προορισμός στον όποιον θα θεωρείται αυτονόητο οι επισκέπτες να έχουν καθαριότητα, υποδομές, πεζοδρόμια, καλές υπηρεσίες, διασκέδαση στους χώρους που επιλέγουν και ηρεμία στους υπόλοιπους!!!

Ένας τέτοιος ( μελλοντικός…….!) προορισμός που θα γίνει η Λευκάδα, θα δημιουργεί συνθήκες επισκεψιμότητας για 140 και περισσότερες ημέρες, οπότε φυσικά και όλοι μας θα μπορούμε να συζητάμε ήρεμα και με επιχειρήματα για θέματα πολύ πιο καθοριστικά για τον μελλοντικό προορισμό “ΛΕΥΚΑΔΑ”.

Λευκάδα 19/03/2016.

Νίκος Γράψας
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκαδας

Προηγουμενο αρθρο
Δημοσίευση Περιοδικού Geo Saison για τη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ελίνα Ισκίογλου: Προσπαθώ να κλείσω τα μάτια και βλέπω φωτιές και μολότοφ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.