HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο όμορφο μονοπατάκι του Κάστρου

Το όμορφο μονοπατάκι του Κάστρου

Το είδαμε στην αρχή του καλοκαιριού. Από το εργοστάσιο του ΤΑΟΛ μέχρι τη θάλασσα -(στο σημείο που βρίσκεται η γαλάζια σημαία)- είχε δημιουργηθεί, με ανθρώπινη παρέμβαση, ένα μονοπατάκι στην άμμο. Είχε οριοθετηθεί με πέτρες, βότσαλα της θάλασσας κυρίως. Το χρησιμοποιούμε όλοι για να φτάσουμε στη θάλασσα. Είναι ίσως το μόνο πέρασμα που δεν υπάρχουν αγκάθια, και για κάποιον που δεν γνωρίζει το μέρος, βγάζει κατευθείαν στη παραλία.

Με τον καιρό και το πέρασμα πολλών ανθρώπων οι πέτρες που οριοθετούσαν το μονοπατάκι χάθηκαν, χώθηκαν στην άμμο.

Σήμερα είδαμε με χαρά το μονοπάτι σαν… καινούργιο. Αυτό σημαίνει πως κάποιος καλός άνθρωπος, μέσα στον ήλιο, αφιέρωσε χρόνο, συγκέντρωσε τις πέτρες και ξαναδημιούργησε το μονοπάτι. Πρόσθεσε μάλιστα και δυο καλάμια που σηματοδοτούν την είσοδο-έξοδο!

Ανανέωση: Όπως μας πληροφόρησε η κ. Ελευθερία Λογοθέτη, η επισκευή του μονοπατιού είναι πρόσφατη. Χτες το βράδυ, η ίδια είδε τρία παιδιά 10-12 χρονών, να καταγίνονται με την εκ νέου δημιουργία του μονοπατιού. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα το είδαμε σαν καινούργιο.
Δυο φορές μπράβο στα παιδιά.

1/8/2020
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η κατασκευή του μονοπατιού είναι εξ ολοκλήρου έργο παιδιών. Ξεκίνησαν την εποχή της καραντίνας όταν πήγαιναν με τους γονείς τους στο Κάστρο. Η δουλειά έγινε όλη με τα χέρια τους. Τα αγκάθια ξεριζώθηκαν χτυπώντας τα με πέτρες, οι δε μεγάλες πέτρες μεταφέρθηκαν κυλώντας τες από την γύρω περιοχή με την συμμετοχή δυο ή τριών παιδιών. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατασκευαστής είναι 12 χρονών. Τα ονόματα των παιδιών είναι: Ηλίας, Άγγελος, Ιάσωνας, Οδυσσέας, Ελεάνα, Καλίστη και Κωνσταντίνος.

Προηγουμενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: «7,5 εκ ευρώ σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις της Λευκάδας από τον Απρίλιο έως σήμερα»
Επομενο αρθρο
Ο Θωμάς Ζαβιτσάνος ανέλαβε προπονητής στην Νίκη Λευκάδας