HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο 1ο Γυμνάσιο μιλά με την κα Τούλα Σκληρού

Το 1ο Γυμνάσιο μιλά με την κα Τούλα Σκληρού

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας με την, επί 46 χρόνια διευθύντρια της κινηματογραφικής λέσχης του «Ορφέα» Λευκάδας, κα Τούλα Σκληρού, η οποία υποδέχτηκε πολύ ζεστά τους μαθητές μας στο κτήριο του «Ορφέα», στα πλαίσια βιωματικής δράσης της Β3 τάξης του σχολείου μας «τέχνη και πολιτισμός», με θέμα: «Θεόδωρος Αγγελόπουλος, το σινεμά που δεν ξέρουμε», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Καζολή Αθανασία.

Η κα Τούλα Σκληρού ταξίδεψε τους μαθητές μέσα από τις αναμνήσεις της, τις προσωπικές της εμπειρίες και τη γνωριμία της με το μεγάλο σκηνοθέτη, μιας και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Λευκάδας, την οποία έχει ως σκηνικό στις ταινίες του: «Θίασος», «Μεγαλέξανδρος» και «Μελισσοκόμος».
Μας έδωσε πληροφορίες για την προσωπικότητά του, για τα γυρίσματα που έκανε στο νησί μας και για τη σχέση του με τους ανθρώπους της Λευκάδας. Αναφέρθηκε στις ταινίες του, σε συζητήσεις που έκανε μαζί του, στο πόσο τιμούσε ο ίδιος την κινηματογραφική λέσχη της Λευκάδας και μας διάβασε αποσπάσματα από τον τοπικό τύπο εκείνης της εποχής. Έδειξε στα παιδιά στιγμές του από την παρουσία του στη Λευκάδα, μέσα από φωτογραφικό υλικό.

Την ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία της και για τις πολύτιμες πληροφορίες της.

Από το 1ο Γυμνάσιο

IMGP0987

IMGP0988

Προηγουμενο αρθρο
Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών
Επομενο αρθρο
Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.