HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο 9ο Ιβηροαμερικάνικο Φεστιβάλ [ΛΕΑ] στη Λευκαδα

Το 9ο Ιβηροαμερικάνικο Φεστιβάλ [ΛΕΑ] στη Λευκαδα

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το βράδυ, το 9ου Ιβηροαμερικάνικο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στη Λευκάδα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 16 Ιουλίου με την έκθεση ζωγραφικής «Γυναικεία χρώματα του Παναμά» της ζωγράφου Νικόλ Μαρί Ροσανία Άριας και «LATIN PORTRAITS» της ζωγράφου Χούλια Γκερέρο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 24 Ιουλίου. Χώρος, η αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στην πλατεία Μαρκά.


Την ίδια μέρα έγινε η προβολή της ταινίας «Βενέτσια» από τη Βενεζουέλα στην αίθουσα Συνεδρίων Πνευματικού Κέντρου.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλάμβανε δυο εκδηλώσεις:

Στην αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» έγινε η παρουσίαση από τον Εδουάρδο Αλμπέρτο Κάνο της παραδοσιακής Παναμέζικης φούστας (pollera). Αποτελεί κομμάτι της εθνικής ταυτότητας του Παναμά.

Το Σάββατο το βράδυ επίσης στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας ο Ισπανός ποιητής Χουάν Βιθέντε Πικέρας και ο Έλληνας συγγραφέας Μιχάλης Μακρόπουλος συζήτησαν με δύο εμβληματικούς συγγραφείς της Κολομβίας, τον Έκτορ Αμπάντ Φασιολίνσε και τον Σαντιάγο Γκαμπόα, για τη σύγχρονη κολομβιανή λογοτεχνία και την πρόσφατη δημοσίευση στα ελληνικά των βιβλίων τους: «Η λήθη που θα γίνουμε», του Αμπάντ Φασιολίνσε, Εκδόσεις Πατάκη, και «Νυχτερινές ικεσίες» του Γκαμπόα, Εκδόσεις Πόλις. Την εκδήλωση προλόγισε η Μαρία Ρούσσου-Προϊσταμένη Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από τον Αλέξανδρο Τεφαρίκη με θεμα: «Απ’ τη Χιλή στη Μεσόγειο».

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή το βράδυ, με δυο ακόμα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: Αφήγηση παραμυθιών με τη Ρακέλ Λόπεθ στην πλατεία του Άη Γιάννη και ποιητική βραδιά στον κήπο του Ξενοδοχείου «Σάντα Μαύρα».

Φωτογραφίες Κώστας Κατωπόδης

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση Γιάννη Λάζαρη εκ μέρους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Το ηλιοβασίλεμα στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.