HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο Brand name της Λευκάδας, το Νοσοκομείο και ο δρόμος της Λαγκάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το Brand name της Λευκάδας, το Νοσοκομείο και ο δρόμος της Λαγκάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το Brand name της Λευκάδας, το Νοσοκομείο και ο δρόμος της Λαγκάδας είναι κάποια από το θέματα που τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής είτε υπό μορφή ερωτήσεων είτε τοποθετήσεων.

Στο Νοσοκομείο της Λευκάδας αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος Μαριάννα Καρφάκη τονίζοντας:

θέλω να αναφερθώ σε κάτι που γράφτηκε στα social media για το Νοσοκομείο. Κάποιες ανακοινώσεις που βάζουν δυναμίτη στα πρόγραμμα και στα θεμέλια του τουρισμού. Διαβάσαμε ότι ο Διοικητής αμφισβητεί την αναγκαιότητα να γίνει ένα έτοιμο τελειωμένο Νοσοκομείο στη Λευκάδα. Πρώτη φορά άκουσα το όνομά του και μάλιστα να λέει γιατί να μην γίνει στο Άκτιο την πατρίδα του, εκεί που δούλευε τόσα χρόνια. Συνεχίζει, κι αυτό δεν είναι τυχαίο, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας να λέει, τι χρειάζεται η Λευκάδα ένα νοσοκομείο 120 κλινών; Άρα ο καπνός του Διευθυντή δεν είναι χωρίς φωτιά. Έχουμε υποχρέωση σαν δημοτικό συμβούλιο, σαν πολίτες να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση εδω. Αν ο οποιοσδήποτε ήθελε να μιλεί και να συγκρίνει, αυτό έπρεπε να γίνει όταν συζητούσαμε για Άκτιο ή Λευκάδα. Στο Άκτιο δεν υπήρχε ούτε οικόπεδο, ούτε και τα χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης έπρεπε πάνε πίσω. Πως γίνεται λοιπόν ένας Πρεβεζάνος, που διορίστηκε λέει με αξιοκρατικά κριτήρια – όταν το βασικό κριτήριο είναι η αγάπη για τον τόπο- όταν η κεντρική κυβέρνηση στηρίζει αυτό το έργο (έρχεται εδω ο υπουργός Υγείας και φωτογραφίζεται). Πως γίνεται κάποιοι παρακάτω [από αυτόν] να εκφράζουν την αντίθετη άποψη; Νομίζω πως το ΔΣ πρέπει να τοποθετηθεί σ’ αυτό το θέμα. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Δήμαρχος: Τα δεδομένα είναι τα εξής: δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση πως το έργο του νοσοκομείου προχωρεί. Πιέσαμε προς την κατεύθυνση να εκτελεστεί το έργο. Το έργο εκτελείται κανονικά. Η παρουσία του Υπουργού εδω δεν είναι τυχαία. Είναι λάθος και ψέματα αυτά που αναγράφονται από διάφορους ότι δήθεν αμφισβητείται το νοσοκομείο. Αμφισβητείς κάτι που σχεδιάζεται… Ο Διοικητής κι εμείς δώσαμε μάχη για τον αξονικό τομογράφο και να ενταχθεί το έργο του 1.300.000 που δεν είχε εισαχτεί. Επίσης το ίδιο το υπουργείο τα διέψευσε.

Στο δρόμο τις Λαγκάδας και στο Brand name της Λευκάδας που ανακοινώθηκε τελευταία από το επιμελητήριο αναφέρθηκε ο Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γληγόρης λέγοντας:

1) «για τις μελέτες (δρόμος Λαγκάδας) που αναφέρατε, βλέπω πως θα καθυστερήσουν, αφού θα πάνε με διαγωνισμό. Όσον αφόρα το πόσο 2.800.000 θα περιμένω να δω τη μελέτη. Τρελαίνομαι να ακούω αυτά τα νούμερα. Με αυτό το ποσό φτιάχναμε το δρόμο (είσοδο της πόλης) από το Κάστρο μέχρι και το βάθρα για να γίνει η γέφυρα. Θα περιμένω να δω την μελέτη. Να μας διευκρινίσετε κ. Δήμαρχε αν τα χρήματα αυτά είναι από τα υπόλοιπα των σεισμών όπως αρχικά μας είχατε πει, ή από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

2) Θα ήθελα να έχουμε την άποψή σας και για το Brand name επίσης. Στην παρουσίαση που έγινε από το επιμελητήριο, σας αντικατέστησε ο κ. Αρβανίτης.

Δήμαρχος:

1) Διαδικασία παραχώρησης των εκπτώσεων των έργων δεν υπάρχει. Η ουσία μας ενδιαφέρει. Αν θα πάρουμε δηλαδή τα λεφτά και όχι με ποιο τρόπο. Υποβάλαμε τεχνικό δελτίο, αφού είχαμε την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου. Υποβάλλαμε το τεχνικό δελτίο στην Περιφέρεια η οποία το διαβιβάζει στο υπουργείο και περιμένουμε την απάντηση.

2) Κάθε προσπάθεια από οποιονδήποτε φορέα που σκοπό έχει να βελτιώσει την εικόνα της Λευκάδας προς τα έξω την επικροτούμε. Βλέπουμε θετικά την πρόταση του Επιμελητηρίου. Να ξεκαθαρίσουμε όμως πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις ενέργειες των φορέων γιατί οι διαδικασίες για το Brand name μπορεί να γίνουν μόνο από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Άρα ό,τι γίνεται από άλλο φορέα έχει τη μορφή πρότασης. Το διευκρινίσαμε αυτό με το επιμελητήριο. Το ότι δεν είχαμε από πριν την πρόταση για το Brand name είναι επίσης ένα άλλο ζήτημα. Ο Δήμος και η Περιφέρεια έπρεπε να έχουν πιο πολλά στοιχεία στα χέρια τους και όχι να το πληροφορηθούν όταν το έμαθαν και όλοι οι άλλοι πολίτες. Είναι θέμα δεοντολογίας. Θα το μελετήσουμε και εφόσον συμφωνούμε θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες.

Προηγουμενο αρθρο
Βίντεο από την επίσκεψη της AXION HELLAS σε Καστό και Μεγανήσι
Επομενο αρθρο
Τα καμπαναριά στην πόλη της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.