HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤρία αιτήματα για την Υγεία στην Λευκάδα από τον Θανάση Καββαδά στη Βουλή

Τρία αιτήματα για την Υγεία στην Λευκάδα από τον Θανάση Καββαδά στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 25 Μαΐου 2020

Τρία αιτήματα για την Υγεία στην Λευκάδα από τον Θανάση Καββαδά στη Βουλή: Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Ιατρικός Εξοπλισμός για το Νοσοκομείο, Ριζική Ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Βασιλικής

Τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Λευκάδας, την παροχή ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και την χρηματοδότηση της ριζικής ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Βασιλικής μετέφερε στον Υφυπουργό Υγείας, κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, από το βήμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, στη διάρκεια συζήτησης για τα οικονομικά και υγειονομικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Βουλευτής ανέφερε τις 52 προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, 3 επικουρικών ιατρών, ενός ειδικευόμενου και ενός μονίμου ιατρού στο ΓΝ Λευκάδας, καθώς και την πρόσληψη μονίμων ιατρών από τις 12 θέσεις της σχετικής προκήρυξης, για τους οποίους προχωρά η αξιολόγηση.

Τόνισε ωστόσο ότι οι 25 θέσεις επικουρικών ιατρών που έχουν ζητηθεί από το Νοσοκομείο Λευκάδας για τον κορονοϊό, δεν καλύπτονται, διότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από υποψηφίους, παρόλο που η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή και υπήρξε πρόσφατα και μια πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν στέγης στους επικουρικούς ιατρούς για ένα χρόνο. Κατέληξε ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου με επιπλέον κίνητρα για τους επικουρικούς γιατρούς.

Παράλληλα, ζήτησε την προσωπική συμβολή του Υπουργού ώστε να λειτουργήσουν οι 6 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λευκάδας, καθώς και να εγκρίνει το αίτημα για προμήθεια εξοπλισμού αξίας περίπου 800.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και άλλα ιατρικά μέσα και εξοπλισμός απαραίτητος για τους ιατρούς και τους ασθενείς μας.

Άφησε αιχμές για την προηγούμενη Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο εξοπλισμός αυτός θα έπρεπε να υπήρχε όταν παραδόθηκε το νοσοκομείο, αναφέροντας μάλιστα ότι ένα καινούριο νοσοκομείο, σε νέο κτίριο, ένα κόσμημα για την Λευκάδα, που εξυπηρετεί και τις γύρω περιοχές, πρέπει να λειτουργήσει σωστά.
Τέλος, ζήτησε τη συμβολή του Υπουργού ώστε να αποκτήσει η Βασιλική ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας της χώρας. Επεσήμανε ότι χιλιάδες κάτοικοι της Νοτίου Λευκάδας και δεκάδες χιλιάδες θερινοί επισκέπτες εξυπηρετούνται από ένα κέντρο που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση από άποψη κτιριακής υποδομής και εξοπλισμού.

Δεσμεύθηκε να καταθέσει άμεσα την έτοιμη μελέτη για την ριζική αναμόρφωση ολόκληρου του κέντρου, η οποία δεν επιβάρυνε το δημόσιο ούτε ένα ευρώ καθώς έγινε δωρεάν από ιδιώτη μελετητή, ζητώντας από τον Υπουργό να βρει μέσα χρηματοδότησης, καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για έργο ζωής για τη Νότιο Λευκάδα.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, ο Βουλευτής τόνισε ότι στον τομέα της οικονομίας λαμβάνονται μέτρα ύψους 24 δις ευρώ, με οικονομικές ενισχύσεις για όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων, τρίμηνη παράταση για υπαγωγή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, έκπτωση 25% στις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων, αλλά και φυσικών προσώπων, καθώς επίσης και μείωση κατά 40% των ενοικίων για επαγγελματικές μισθώσεις και κατοικίες.

Επεσήμανε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, καθώς η αναστολή της προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των ιδιοκτητών ακινήτων δεν αρκεί. Πρότεινε συμψηφισμό της μείωσης που έγινε με φορολογικές τους υποχρεώσεις είτε προέρχονται από το φόρο εισοδήματος είτε από τον ΕΝΦΙΑ.

Σε ό,τι αφορά την υγεία, ο κ. Καββαδάς υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρέλαβε 557 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας και τις έκανε 997, ενώ αύξησε το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων κατά 3.748 άτομα – σχεδόν διπλάσια σε σχέση, με τις 2.000 προσλήψεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.
Τέλος, αναφέρθηκε στην αξιοποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας που είχαν την ευθύνη νοσηλείας και ανάνηψης των ασθενούντων από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας ότι ήταν μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στις δομές δημόσιας υγείας που εργάστηκαν με αυταπάρνηση, αλτρουισμό και υψηλή αίσθηση χρέους.

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να δείτε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Έκφραση συλλυπητηρίων της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου για την εκδημία του Λευτέρη Νιοτόπουλου
Επομενο αρθρο
Προσλήψεις 10 ατόμων για (4) τέσσερις μήνες στο Δήμο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.