HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤροφή δικαιούται ο καθένας που έχει ανάγκη ανεξαρτήτως αν διαθέτει νόμιμα έγγραφα…

Τροφή δικαιούται ο καθένας που έχει ανάγκη ανεξαρτήτως αν διαθέτει νόμιμα έγγραφα…

Άρωμα Λευκάδας: νομίζουμε ότι η παρακάτω ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας περιέχει  μια λάθος διατύπωση, όταν αναφέρει στην 4η παράγραφο:  «Ο δήμος και η περιφέρεια θα αναλαμβάνουν από κοινού την κάλυψη των  απαραίτητων εξόδων, για την σίτιση και τη διαμονή, των εχόντων νόμιμα έγγραφα μεταναστών.» θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είναι αυτή η απόφαση. Νερό και τροφή πρέπει να δικαιούται ο καθένας, που τα έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως αν διαθέτει νόμιμα έγγραφα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάρτιση πλάνου ενεργειών για την αντιμετώπιση περιστατικών διακίνησης μεταναστών στην Π.Ε. Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκε στις, 23 Οκτωβρίου 2020, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λευκάδας, κ. Χαράλαμπου Καλού, σύσκεψη με αντικείμενο την κοινή στρατηγική αντιμετώπισης για τις περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών μέσω του νησιού μας, και με την συμμετοχή των κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρέα Κτενά, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, κ. Χ. Σιώζο, του Αστυνόμου Α΄, κ. Α. Καραμπά, του Υπολιμενάρχη, κ. Π. Λεονταράκη, του Υπολιμενάρχη, κ. Δ. Προκοπίου, του Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ι. Μπάκαβο, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κ. Σ. Καρβούνη, και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Τσιρογιάννη.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η σύνταξη ενός τοπικού επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης του ζητήματος, με την συνέργεια όλων των αρχών, δεδομένου ότι το ζήτημα είναι πολυσύνθετο, ευαίσθητο και ειδικά την παρούσα περίοδο της υγειονομικής κρίσης, χρίζει άμεσης αντιμετώπισης από όλους.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε η επιτακτική ανάγκη εύρεσης κατάλληλου χώρου, για την προσωρινή διαμονή-βραχεία κράτηση των μεταναστών για την ολοκλήρωση του ελέγχου των εγγράφων τους , καθότι τόσο το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, όσο και το κτίριο του Λιμεναρχείου, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλούς παραμονής των μεταναστών, καθώς επίσης και της διασφάλισης της υγείας του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας.

Ο δήμος και η περιφέρεια θα αναλαμβάνουν από κοινού την κάλυψη των  απαραίτητων εξόδων, για την σίτιση και τη διαμονή, των εχόντων νόμιμα έγγραφα μεταναστών. 

Ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη, για την ισχύουσα νομοθεσία και τις δυνατότητες για διενέργεια εξετάσεων Covid-19, από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Επιπλέον, κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε και το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού, και κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων, ήταν η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με τη 2η φάση την πανδημίας του Covid-19, αλλά και η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, κάτι που δείχνει την σοβαρότητα του θέματος και την διάθεση συνεργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ακόμα ένα παραδοσιακό κτήριο της πόλης μας αποκαταστάθηκε
Επομενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 26/10/2020 έως 01/11/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.