HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤσιόδρας: Δεν έχουμε εκθετική αύξηση αλλά δεν εφησυχάζουμε

Τσιόδρας: Δεν έχουμε εκθετική αύξηση αλλά δεν εφησυχάζουμε

Τέσσερις θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν την Πέμπτη μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 26. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 892 μετά την επιβεβαίωση 71 νέων κρουσμάτων.

Τέσσερις θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 26.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 892 μετά την επιβεβαίωση 71 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 57 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 54 διασωληνωμένοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη. Πρόκειται για 21 άντρες και 5 γυναίκες, από τους οποίους όλοι εκτός από έναν είχαν υποκείμενο νόσημα.

Στα καλά νέα είναι ότι 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Τσιόδρας: Δεν έχουμε περάσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι δεν σημειώνεται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι επιτρέπεται οποιοσδήποτε εφησυχασμός ή ηπιότερα μέτρα προστασίας.

Άλλωστε οι αριθμοί για τα κρούσματα και τους νεκρούς παγκοσμίως αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα του ιού και την κρισιμότητα της κατάστασης. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 492.000 κρούσματα και 22.000 θάνατοι.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης», εκτίμησε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι, 5.824 Έλληνες σε κατ’ οίκον περιορισμό

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης και τόνισε πως οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Επίσης, ο κ. Χαρδιλιάς αποκάλυψε ότι 5.824 πολίτες βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε όλη τη χώρα, ως δυνητικοί φορείς κοροναϊού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται άνθρωποι που επέστρεψαν από ταξίδια σε χώρες που πλήττονται από τον κοροναϊό.

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: στους μεταλλικούς και όχι στους ανακύκλωσης τα γάντια μιας χρήσεως και οι προστατευτικές μάσκες
Επομενο αρθρο
Με βέτο απειλούν Ιταλία-Ισπανία αν δεν γίνει δεκτό το κορωνοομόλογο

2 Σχόλια

  1. ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ
    27 Μαρτίου 2020 at 09:37 — Απάντηση

    Πόλεις έρημες και παγωμένες. Οι χιλιάδες «παλληκαράδες» (από μεγαλόσχημους έως «απλούς αγωνιστές»), που αναλάμβαναν τέτοιες μέρες να μας «αναλύσουν» το μήνυμα της 25ης Μαρτίου με τις «φλογερές» (=ηλίθιες) αναλύσεις τους και να μας οδηγήσουν στη Νέα Γη της Επαγγελίας, έχουν εξαφανιστεί. Λουφασμένοι και έντρομοι στο καβούκι τους. Ξέρουν τι τους περιμένει αν αρχίσουν να ξεφουρνίζουν τις παλαβομάρες που ξέρουν. Βλέπουν με φρίκη ότι στο γυαλί της TV και στα πρωτοσέλιδα του Τύπου κυριαρχούν κάτι άγνωστες και σοβαρές φιγούρες διοπτροφόρων και έναν λαό φοβισμένο να κρέμεται από τα χείλη τους. Αυτοί που μάχονται στην πρώτη γραμμή και δίπλα τους φτερουγίζει ο Θάνατος. Βλέπουν και τις τηλεπερσόνες (που με άλλη τροφή έχουν συνηθίσει να τρέφονται δεκαετίες τώρα) να αισθάνονται άβολα και να είναι υποχρεωμένοι να φέρονται με το γάντι σ’ αυτούς τους ανάλατους διοπτροφόρους, που μιλάνε (αν είναι δυνατόν!) αργά, κατανοητά και σχεδόν συνεσταλμένα χωρίς (Θεέ και Κύριε!) να αγανακτούν, να χειρονομούν να σκούζουν, να απειλούν, να σχίζουν τα ιμάτιά τους! «Ώστε ανθ’ ημών οι Τσιόδρες; Αίσχος!» μονολογούν ανήμποροι. Δεν ξεμυτίζουν όμως ακόμα. Καρτερούν. Καρτερούν καλύτερες μέρες- «καλύτερες» για δαύτους. Όταν ο κόσμος θα έχει ξεχάσει και η επιστημονική κοινότητα θα έχει «κάνει τη δουλειά», δηλαδή θα έχει βγάλει το φίδι από την τρύπα. Τότε που θα έχουμε γλιτώσει μεν από την επιδημία του Θανάτου αλλά βρισκόμαστε μπροστά στα ερείπια της φοβερής ύφεσης, η οποία ήδη καλπάζει. Τότε θα μπορούν να ξετρυπώσουν (όπως κάνουν πάντα οι «παλληκαράδες») με τα λάβαρα της σωτηρίας αναπεπταμένα για να αρχίσει ο νέος «εμφύλιος»! Ήδη μερικοί αρχίζουν να βγάνουν δειλά το κεφάλι τους από τον υπόνομο για να μετρήσουν αν ήρθε η ώρα!
    Κράτα τον λίθο του αναθέματος, που είσαι έτοιμος να εκσφενδονίσεις, «αναγνώστη υποκριτή, αδέρφι που μου μοιάζεις». Μη λες «αυτοί δεν είμαι εγώ». Ξανασκέψου το! Δεν έρχονται μόνοι τους αυτοί. Σέρνουν πίσω τους δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Τραμπ, Τζόνσον, Πούτιν, Ορμπάν, Ερντογάν είναι αιρετοί, δεν ήρθαν μόνοι τους. Για να μην πάμε πιο πίσω στον Αδόλφο.
    Και σκέψου κυρίως πως η πατρίδα τότε δεν θα αντέξει, αν εσύ ξεγελαστείς από δαύτους. Η πατρίδα, που θα έχει γλιτώσει από μια δεκαετή οικονομική φουρτούνα και από μια φονική πανδημία, δεν θα αντέξει έναν νέο εμφύλιο!

    • ΜΑΔΟΥΡΟΣ
      27 Μαρτίου 2020 at 13:44 — Απάντηση

      Ναι αλλά ο σύντροφος Κούλογλου γουστάρει Ισπανία! Με σαρανταπλάσιο ποσοστό νεκρών και 500.000 απολύσεις!!! Αυτό το θεωρεί καλύτερο από το να μην έχεις εκατόμβες νεκρών αλλά να έχεις το Μητσοτάκη πρωθυπουργό! Τι πειράζει να πεθάνουν και μερικές χιλιάδες, άμα στο γκουβέρνο να είναι οι δικοί μας! Αυτό σημαίνει “προοδευτικός ανθρωπισμός”!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.