HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΥπέρ της παραχώρησης των αεροδρομίων οι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων

Υπέρ της παραχώρησης των αεροδρομίων οι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων

Υπέρ της παραχώρηση των αεροδρομίων των Ιονίων Νήσων σε ιδιώτες δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO. Συγκεκριμένα για το ζήτημα της παραχώρησης των αεροδρομίων σε ιδιώτες το 51% του συνόλου εμφανίζεται να συμφωνεί σε μια τέτοια εξέλιξη, έναντι 45,1% που δηλώνει αντίθετο. Πρόκειται προφανώς για ένα ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη, ενώ και σε αυτή την ερώτηση έχουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ των κατοίκων των τεσσάρων νομών.

Έτσι, οι κάτοικοι της Ζακύνθου που είδαμε σε προηγούμενη ερώτηση ότι είναι οι πιο ικανοποιημένοι από την υπάρχουσα κατάσταση, εκφράζουν και τη μεγαλύτερη αντίθεση στην επικείμενη παραχώρηση με ποσοστό 58,1%. Στον αντίποδα οι κάτοικοι της Κέρκυρας που είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σημερινή λειτουργία του αεροδρομίου στο νησί τους, εμφανίζονται πολύ πιο θετικοί στην παραχώρηση του αεροδρομίου στην ιδιωτική κοινοπραξία με ποσοστό 55,4%. Τα ποσοστά όσων συμφωνούν με την παραχώρηση είναι 54,8% στην Λευκάδα και 51,2% στην Κεφαλονιά.

Microsoft Word - Extra_2015_Ionian TV.docx

Προχωρώντας την ανάλυσή μας και συγκρίνοντας τις απαντήσεις των ανθρώπων που δηλώνουν άμεση εμπλοκή με τον τουρισμό έναντι αυτών που δεν σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν, μπορούμε να παρατηρήσουμε πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Στην πρώτη ομάδα – αυτών που σχετίζονται με τον τουρισμό – το ποσοστό όσων συμφωνούν με την παραχώρηση των αεροδρομίων βρίσκεται στο 56% έναντι 39,5% που διαφωνεί.

Αντιθέτως, μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι το εισόδημά τους δεν σχετίζεται με τον τουρισμό, το ποσοστό όσων διαφωνούν με την παραχώρηση είναι 49,7% έναντι 46,9% που συμφωνεί.

Μπορούμε λοιπόν να ισχυριστούμε ότι ο βαθμός εμπλοκής με το τουριστικό προϊόν είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τη στάση απέναντι στην παραχώρηση των αεροδρομίων.

Πηγή: www.thebest.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για τους σεισμούς
Επομενο αρθρο
Το Πόρτο Κατσίκι ένα μήνα μετά τους σεισμούς (φωτό + video)

2 Σχόλια

  1. anwnimos
    20 Δεκεμβρίου 2015 at 20:47 — Απάντηση

    Ειναι ιδεοληπτικα κατα, εκβιαζεται να ψηφιζει υπερ, θα βαλει δημοψηφισμα για κατα και κινητοποιησεις υπουργων κατα οι οποιοι δακρυβρεχτα θα ψηφισουν υπερ, θα παρουν μιζουλα και θα βολεψουν κανα παλαιοπασοκο, θα παει μια μερα πριν την υπογραφη να παραχωρησει κατι στο δημο ακτιου βονιτσας με επικοινωνιακες τυμπανοκρουσιες και θα συνεχιζουμε να ζουμε με δεικτες ομοιους με γουαδελουπη.!!! Αυτο παντως το δημοψηφισμα του βγαινει………….ή το βγαζει οπως θελει……

  2. ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
    20 Δεκεμβρίου 2015 at 10:54 — Απάντηση

    Καλά, ο λαός εκφράζεται έτσι. Μπορεί να μου πει κανείς ο Τσίπρας με ποιον είναι; Υπέρ της παραχώρησης, κατά, υπέρ και κατά (!!!), υπέρ το πρωί και κατά το βράδυ, υπέρ το βράδυ και κατά το πρωί. Μπορεί ή να μαδήσουμε τη μαργαρίτα; Ε ρε ταλαίπωρη Ελλάδα, πόσο σε ξεφτιλίζουν!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.