HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΦάτε μάτια ψάρια… και χάσαμε τη ΜΟΜΑ στοπ!

Φάτε μάτια ψάρια… και χάσαμε τη ΜΟΜΑ στοπ!

✔ Φάτε μάτια ψάρια…. Αυτό μου θυμίζουν οι πανηγυρισμοί που βιάστηκαν να στήσουν οι Συριζανελαίοι για μια υπογραφή. Εννοώ το κονδύλι για την αποκατάσταση των δρόμων προς τις παραλίες. «Εγκρίνουμε την τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» αναφέρει το χαρτί που δημοσιεύτηκε. Δηλαδή τίποτα…

Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε: το 2003 οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο οδικό δίκτυο προς τον Άγιο Νικήτα, ήταν πολλαπλάσιες και ασύγκριτα μεγαλύτερες από τώρα. Ο σεισμός έγινε τον Αύγουστο του 2003. Ξέρετε πότε τελείωσε η αποκατάσταση του δρόμου; Τον Απρίλιο του 2004. Μέσα σε 8 μήνες!!

Από το σεισμό του Νοέμβρη έχουν περάσει 6 μήνες και πανηγυρίζουμε μια υπογραφή σε μια τροποποίηση προγράμματος!!

Μη βιαστείτε να μιλήσετε για ανεπάρκεια και ανικανότητα των διοικούντων πανελλαδικά. Το θέμα είναι βαθύτερο, δυστυχώς.

Όλοι αυτοί που φωνάζουν για την γρήγορη αποκατάσταση των δρόμων προς τις παραλίες του νησιού, έχουν μικρές, πολύ μικρές, αλλά πάντως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Τι είναι ο τουρισμός; Μια μεγάλη επιχείρηση. Που αποσκοπεί κάθε επιχείρηση; Μα στο κέρδος!

Αυτό που απομένει π.χ. του Κώστα από τη λειτουργία της ταβέρνας στο Αθάνι, για να βγάλει πέρα τη χρονιά του -στην οικονομία λέγεται κέρδος.

Η έννοια του κέρδους είναι εχθρική προς τους κρατούντες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πολυσκοτίζονται, αλλά ούτε και βιάζονται για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στις παραλίες!

Στην κοινωνία που ονειρεύονται δεν έχει θέση το κέρδος. Η φιλοδοξία τους είναι μια χώρα, ένα απέραντο κράτος κοιμισμένων δημοσίων υπαλλήλων. Θα πληρώνουν σε όλους αδιακρίτως, μισθούς πείνας, πλην μιας νομενκλατούρας* που θα καρπώνεται όλα τα προνόμια και αγαθά.

That’s the problem, για όσους δεν το έχουν καταλάβει και προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις με όρους σύγκρισης και λογικής στα πράγματα.

✔ Χάσαμε τη ΜΟΜΑ στοπ! Ήταν χειμώνας, όταν από στόματος Δημάρχου αλλά και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, ακούσαμε να γίνεται λόγος για τη ΜΟΜΑ («ΔΙΔΕΡΓΩΝ») και για τις επεμβάσεις που θα έκανε στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές του νησιού. Καλοκαίριασε κι ακόμα περιμένουμε…

*κοινωνική τάξη των αξιωματούχων, ιδίως στα πρώην  «σοσιαλιστικά» καθεστώτα

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Πως σας φαίνεται;
Επομενο αρθρο
Τρία κορίτσια κι ένα αγόρι από τη Λευκάδα στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

1 Σχόλιο

  1. ΑΠΛΟΪΚΟΣ
    15 Απριλίου 2016 at 16:56 — Απάντηση

    ΟΙ άνθρωποι ακούν ιδιωτικός τομέας και επιχειρηματικότητα και βγάζουν σπυριά, τόσο μεγάλη είναι η ανοησία τους και η ιδεοληψίας τους, γιατί δεν γνωρίζουν επί πλέον πως για κάθε έναν καρεκλοκένταυρο δημόσιο υπάλληλο που διορίζουν πρέπει αυτόματα την ίδια στιγμή να βρίσκουν τρία άτομα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα για να πληρώνουν τον καρεκλοκέντευρο δημόσιο!!! Αλλά σε ποιόν να τα πεις αυτά σ’ αυτούς που η ιδεολογία τους είναι ισοπέδωση όλων προς τα κάτω? Πάρτε το καλά χαμπάρι, δυστυχώς γι αυτή τη χώρα ζούμε τα τελευταία ξεπνογιάσματα του κουμουνισμού στα Βαλκάνια. Δυστυχώς ότι έζησαν η Βουλγαρία και οι λοποί σύντροφοι δεκαετίες ολόκληρες το ζούμε εμείς τώρα. Βέβαια ειδικά για την Λευκάδα ας πάνε και κάποιοι δεξιούρες και ελεύθεροι επαγγελματίες να κυταχτούν στον καθρέφτη για το δημιούργημά τους στις εκλογές του Μάη του 2014… και κάτι Επιμελητηριάδες που τώρα παριστάνουν τις θρηνούσες παρθένες και στέλνουν επιστολές τήδε κακείσε…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.