HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΦλαμίvγκο: επέστρεψαν οι τακτικοί επισκέπτες της Λευκάδας

Φλαμίvγκο: επέστρεψαν οι τακτικοί επισκέπτες της Λευκάδας

Μια μεγάλη αποικία από Φλαμίνγκο έχει εγκατασταθεί  στο νησί μας τις τελευταίες μέρες. 

Τα πανέμορφα ροζ και γκρίζα Φλαμίνγκο πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους βρίσκονται  και φέτος στην περιοχή της Βαγιάς ομορφαίνοντας με την παρουσία τους την είσοδο του νησιού.

  Θα τα «ακολουθούμε» όλο τον χειμώνα στα υπέροχα πετάγματά τους στα γνωστά μας μέρη: τη λιμνοθάλασσα,  το κάστρο του Γρίβα, στο Ιβάρι  και τη Βαγιά.

Τα φλαμίνγκο ή φοινικόπτεροι είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψηλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη “flamengo”, που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”. Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη “φοινικόπτερος” σημαίνει “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”.

Τα φοινικόπτερα, έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια και έκτοτε η παρουσία τους έχει επεκταθεί σε πολλούς υγροτόπους, όπου συναντώνται σε μεγαλύτερους αριθμούς το χειμώνα. Την άνοιξη, τα ενήλικα άτομα πηγαίνουν για την αναπαραγωγή σε αποικίες της Μεσογείου (στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική).

Καλώς μας ήρθαν.

Προηγουμενο αρθρο
Δυο λεωφορεία με μετανάστες βρίσκονται από το πρωί σταθμευμένα απέναντι από την Αστυνομία
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: 13 θάνατοι σήμερα - 280 νέα κρούσματα στη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.